Magyar foci

Nagy visszatérőt jelentettek be Kispesten

Hidi Patrik harmadszor is a Budapest Honvéd játékosa lett.

Huszonhat olyan játékos van a Budapest Honvéd történelmében, aki legalább kétszáz NB I-es mérkőzést játszott piros-fekete színekben, közülük egyetlen futballista az, aki még mindig aktív, és ez a bizonyos játékos visszatér Kispestre: a Budapest Honvéd FC hároméves szerződést kötött Hidi Patrikkal – jelentette be a klub honlapja.

Kulcsember írt alá a Honvédnál, ketten visszatértek edzeni
Batik Bence 2023. június 30-ig hosszabbított.

Hidi előbb 10 éven keresztül volt a Honvéd labdarúgója, tagja volt a 2017-ben bajnoki címet szerző együttesnek, majd 2017 nyarán a spanyol Real Oviedóhoz szerződött, ahol egy szezont töltött, majd a 2018–2019-es bajnokság őszi idényét Kispesten játszotta le, 10 bajnokin lépett pályára, így jutott el 204 NB I-es meccsig, amelyeken 14 alkalommal volt eredményes. A 29 esztendős középpályás legutóbb a kazah Irtis Pavlodar labdarúgója volt, ahol decemberben lejárt a szerződése, most pedig Kispestre igazolt.

Amikor legutóbb a Honvédban játszottam, még nem adták át az akadémiai létesítményt, a körülményekben óriási változás történt a távozásom óta. De nemcsak az épület változott, csapatépítésben, koncepcióban, médiamunkában, igazából minden irányban fejlődik a klub. Nagyon jó érzés, hogy újra itt lehetek, hiszen bármennyi változás is történt, így is otthon érzem magam. Az emberek nagy részét ismerem, majd az újakkal is megismerkedem, örülök, hogy újra itthon vagyok, remélem, sikeres időszak áll előttünk. A kazahsztáni szerződésem lejárta után mindenképpen hosszútávú koncepcióban gondolkoztam, a családom és a saját szempontból is örülök, hogy sikerült a Honvéddal megegyezni.  Hároméves szerződést írtam alá, úgyhogy nem abban gondolkozom, hogy mikor mehetek újra külföldre vagy egy másik csapathoz, hosszú távra tervezek. Csak arra koncentrálok, hogy minél sikeresebb legyen az előttünk álló időszak, minél jobb eredményeket érjünk el

– mondta a szerződéskötést követően.

Hidi úgy véli, a tabellán most elfoglalt hatodik helyezésnél előrébb is juthat a Honvéd, ehhez viszont sok munkára lesz szükség. A középpályás hozzátette, van némi lemaradása, hiszen keveset edzett még együtt a srácokkal – a törökországi utazás hetében Eppel Mártonnal együtt Kispesten gyakorolt –, és a kazah bajnokság vége, azaz november óta nem játszott meccset, de hangsúlyozta, azért dolgozik, hogy minél gyorsabban elérje az elvárható szintet.

Kiemelt kép: honvedfc.hu

Olvasói sztorik