Magyar foci

Kulcsember írt alá a Honvédnál, ketten visszatértek edzeni

Batik Bence 2023. június 30-ig hosszabbította meg a Budapest Honvéddal érvényes szerződését – jelentették be a klub honlapján.

Amellett, hogy a vezetőség dolgozik a csapat megerősítésén, arra is figyelünk, hogy megtartsuk az értékeinket, nem véletlenül hosszabbítottunk már most Bencével, hiszen hosszú távon szeretnénk vele együtt dolgozni. Bence olyan játékos, aki nemcsak a pályán, azon túl is szerethető karakter, remek csapatember, és jó példa a többiek előtt, hiszen egy súlyos sérülésből felépülve is képes magas szinten teljesíteni, amit a szurkolóktól kapott elismerés is bizonyít. Szeretnénk támogatni Bencét a céljai elérésben, hogy eljusson oda, ahová minden focista vágyik és megkaphassa a megérdemelt válogatott meghívót. A Honvéd ehhez szeretne biztosítani minden lehetőséget és a megfelelő hátteret.

– mondta az aláírást követően Kun Gábor, a Budapest Honvéd FC ügyvezető igazgatója.

Nagyon boldog vagyok. Egy plusz kétéves szerződést írtam alá, amikor a Honvédhoz érkeztem, előbb a klub jelezte, hogy élne az opcióval, most pedig, noha még másfél év hátravan a megállapodásból, a vezetők úgy gondolták, már most szeretnének hosszabbítani. Örülök, hogy megegyeztünk, és ez csak még jobban megerősít abban, amit nemrégiben, a szurkolóktól kapott díj átvétele után is mondtam. Ez még csak az utam kezdete a Honvédban, a szerződéshosszabbítás is bizonyítja, hosszú távra tervezek a csapattal

– kezdte a 26 esztendős védő.

A Ferencvárostól érkező és sérülése miatt sokat kihagyó védő gyakorlatilag újjászületett Kispesten, kirobbanthatatlan a kezdőcsapatból, és szezonról szezonra egyre jobb játékkal rukkol elő, nem véletlen a szakember és a szurkolók dicsérete sem. Batik hangsúlyozta, szeretné, ha trófeákat nyerne a Honvéddal, szóval itt az ideje elkezdeni a serlegek gyűjtését.

„Az első nyilatkozatomban is azt mondtam, nem azért érkezek Kispestre, hogy csak úgy ellegyek itt, hogy negyedik, vagy ötödik helyet szerezzek. Kupákat, bajnoki címet akarok nyerni a Honvéddal” – jelentette ki határozottan Batik.

Eppel és Hidi a Honvéddal készül

Az elmúlt szezont Kazahsztánban töltötte a Honvéd 2017-es bajnokcsapatának két tagja, az idény végeztével azonban a bajnoki ezüstöt szerző és a góllövőlistán második Eppel Márton (Kajrat Almati) és az előző szezonban nyolcadik Irtis Pavlodart erősítő Hidi Patrik szerződése is lejárt. A két játékos edzéslehetőséget kért és kapott a Budapest Honvédtól, így a következő időszakban a klubbal gyakorolnak, hogy megfelelő formában tartsák magukat.

Kiemelt kép: honvedfc.hu

Olvasói sztorik