Magyar foci

Diplomás jogászt igazolhat a középpályára a Debrecen

Csirszki Martin próbajátékon van a csapatnál.

A DVSC szerda délután a Debreceni Labdarúgó Akadémián az NB II-ben szereplő Békéscsabát fogadta felkészülési meccsen. Vitelki Zoltán vezetőedző több játékosára sem számíthatott: Tőzsér Dániel a Nyíregyháza ellen szenvedett sérülést, míg Bereczki Dániel és Haruna Garba combsérüléssel, Tomas Kosicky ujjficammal bajlódik. Barna Szabolcs betegség miatt hiányzott a kétszer hatvanperces edzőmeccsről.

Dániában megírták: válogatott támadó igazol az NB I-be
A Costa Rica-i Mayron George a Honvéd legújabb igazolása.

A klubhonlap tudósítása szerint kiválóan kezdte a mérkőzést a Loki, amely már a 9. percben megszerezte a vezetést. Szécsi Márk 16 méterről leadott lövését Ribánszki László a debreceni Tunde Adeniji elé ütötte, aki nem hibázott és nagy erővel lőtt a hálóba. A 23. percben már kettővel vezetett a DVSC, Bódi Ádám büntetőből duplázta meg az előnyt.

A 73. percben szépített a Békéscsaba, egy alapvonalról visszagurított labdát a DVSC játékosaként Békéscsabán kölcsönben szereplő Burai Erik lőtt a kapuba.

A DVSC színeiben pályára lépett a 25 esztendős középpályás, Csirszki Martin, aki próbajátékon van a csapatnál. A játékos három és fél éve az NB III-as Putnok játékosa, de korábban a DVTK mezében szerepelt az NB I-ben is. 2012-ben, még 17 évesen, egy Honvéd ellen 3-1-re megnyert bajnokin szenvedett súlyos sérülést, nemcsak a sípcsontja, hanem a szárkapocscsontja is eltört. Érdekesség: a Wikipedia szerint 2019-ben a Miskolci Egyetemen kitüntetéses jogi diplomát szerzett.

Edzőmeccset játszott és nyert a Mezőkövesd is, amely 3-1-re múlta felül az NB II-es Vasast.

Felkészülési mérkőzések:

Vasas (NB II)–Mezőkövesd 1-3
Debreceni VSC–Békéscsaba 1912 Előre (NB II) 2-1

Kiemelt kép: 1910.hu

Olvasói sztorik