Magyar foci

Hivatalos: távozik a Ferencváros légiósa

Ahogyan arról a Ferencváros beszámolt, három futballistát nem vitt magával Szerhij Rebrov a csapat edzőtáborába: Danilo Ihnatenko, Priskin Tamás és Szerető Krisztofer. A trió közül az ukrán középpályás kapott érdemi szerepet az őszi szezonban, összesen 26 tétmérkőzésen jutott szóhoz minden sorozatot figyelembe véve, ezeken egy gól és egy gólpassz volt a mérlege.

Edzőtáborba ment a Fradi, Rebrov három játékost itthon hagyott
Ihnatenko, Priskin és Szerető sem készülhet a többiekkel.

Ihnatenko játékát sok kritika érte, főleg a felelőtlenül elszórt labdákat rótták föl neki hibaként szakértők és szurkolók egyaránt, az pedig csak hab volt a tortán, hogy három meccsre eltiltotta az MLSZ, mivel a Puskás Akadémia játékosát, Radics Mártont megütötte.

Hajnal Tamást, a Ferencváros sportmenedzserét a fentiek miatt kérdezték az ukrán középpályás jövőjéről az Átigazolás című műsorban, ahol elmondta, az FTC nem számít Ihnatenkóra a jövőben.

Az a döntés született, hogy Ihnatenko nem tagja a tízes listának, és megoldást keresünk, hogy a jövőben máshol folytathassa a pályafutását

– mondta az M4 Sport műsorában Hajnal.

A 2019 nyarán kölcsönvett játékos legrosszabb esetben a szezon végén visszatérhet a Sahtar Doneckbe, de a Fradi már télen szeretne új csapatot találni neki. Ezt egyébként nyugodtan megtehetik, hiszen Vécsei Bálint személyében érkezett a helyére másik középpályás, rajta kívül két támadó, Szánthó Regő és Somália is a Ferencvárosba igazolt.

Kiemelt kép: Alex Caparros/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik