Magyar foci sport

Devecseri Szilárdnak magyarázkodnia kell a Haladás szurkolói előtt

Megafonnal a kezében vezényelte a ZTE-tábort, ez a bűne.

A 29 éves Devecseri Szilárd a Haladásban nevelkedett, a városban lett profi futballista, majd 2015 nyarán Mezőkövesdre igazolt – ám egy év múlva visszatért Szombathelyre. Másfél évig zöld-fehérben futballozott, de 2018 februárjában Zalaegerszegre igazolt. Ősszel nyolc bajnokin lépett pályára, ennek egyik oka, hogy két kiállítása miatt több meccset kihagyott. Devecseri közös megegyezéssel felbontotta nyárig érvényes szerződését és fél plusz két évre a Haladáshoz igazolt. A belső védő eddig 101 NB I-es mérkőzésen két gólt szerzett, háromszor szerepelt a válogatottban.

A Haladás szurkolói közül azonban nem mindenki fogadta örömmel. A drukkerek nehezen fogadják el a válogatott védő zalaegerszegi produkcióját, egy eset pedig különösen fáj a szombathelyieknek: a játékos a ZTE csapatkapitányaként a 4-0-ra megnyert kaposvári bajnoki után a szurkolóktól kapott megafonnal a kezében vezényelte a vasi drukkerek ősi ellenségének számító kék-fehér tábort.

A ZTE-nél az a szokás, hogy győztes meccs után a csapatkapitány kapja meg a megafont – mondta Devecseri. – Mivel én voltam a kapitány, rám várt a feladat, ilyen egyszerű a történet. Másrészt bennem volt még a győzelem és a gólom okozta öröm, így nem is gondolkodtam, tettem, amit egy kapitánynak tennie kell. Sokan elfelejtik, elsősorban nem szurkoló, játékos vagyok, azért a csapatért küzdök, ahol játszom

– nyilatkozta a Devecseri a Haladás honlapjának.

Kiemelt fotó: www.haladas.hu

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!