Magyar foci sport

„Nem ezt érdemeltem volna” – visszavonul a Haladás klublegendája

Befejezi pályafutását a 35-szörös válogatott Halmosi Péter, aki ezt a Nemzeti Sportnak adott interjúban árulta el.

A 40 éves játékos úgy érezte, tudott volna még segíteni az NB II-szereplő Haladásnak, de azt mondja, nem dühös, csak csalódott, hogy így alakult.

Azt volt nehéz megemészteni, hogy nem játszhatok többé a Haladásban. Valójában nem én döntöttem így, hanem a klub irányítói. A szerződésem tavaly júliusban lejárt, de az azt megelőző hónapokban, illetve azóta jóformán senki nem szólt hozzám. A helyzet egyszerű: ők nem akarják, hogy együtt dolgozzunk, én meg eljutottam odáig, hogy már én sem akarok. Elég volt, nem várok tovább! (…) Szerintem nem ezt érdemeltem volna ennyi év után

– nyilatkozta Halmosi.

A szélsőként és balhátvédként is bevethető futballista megfordult Ausztriában, az angol Premier League-ben, itthon pedig három bajnoki címet nyert a Debrecennel, és azt mondja, egész karrierjére büszke.

Arra nem is számítottam, hogy negyvenéves koromig futballozom. Habár arra sem, hogy így ér véget a pályafutásom. Ráadásul annál a csapatnál, amelyet a legjobban szeretek, és amelyért a legtöbbet tettem. Igen, fáj, hogy így végződött a történet, ugyanakkor csak ismételni tudom önmagam: ez van.

Halmosi nem bánja, hogy a nyilatkozataiban nem fogta vissza magát, mert így tiszta maradt a lelkiismerete, és az élet őt igazolta: féltette a Haladást, amely kiesett az NB I-ből, most pedig azért harcol, hogy benn maradjon a másodosztályban. Reméli, hogy akik idáig juttatták a klubot, már nem sokáig maradnak, ő viszont akár vezetőként is szolgálná a jövőben a szombathelyi csapatot.

A kiemelt képen Halmosi Péter (balra) és Lipták Zoltán látható a 2015 májusában játszott Győr-Haladás mérkőzésen. Fotó: MTI / Krizsán Csaba

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!