Magyar foci

„Nem ezt érdemeltem volna” – visszavonul a Haladás klublegendája

Befejezi pályafutását a 35-szörös válogatott Halmosi Péter, aki ezt a Nemzeti Sportnak adott interjúban árulta el.

A 40 éves játékos úgy érezte, tudott volna még segíteni az NB II-szereplő Haladásnak, de azt mondja, nem dühös, csak csalódott, hogy így alakult.

Azt volt nehéz megemészteni, hogy nem játszhatok többé a Haladásban. Valójában nem én döntöttem így, hanem a klub irányítói. A szerződésem tavaly júliusban lejárt, de az azt megelőző hónapokban, illetve azóta jóformán senki nem szólt hozzám. A helyzet egyszerű: ők nem akarják, hogy együtt dolgozzunk, én meg eljutottam odáig, hogy már én sem akarok. Elég volt, nem várok tovább! (…) Szerintem nem ezt érdemeltem volna ennyi év után

– nyilatkozta Halmosi.

A szélsőként és balhátvédként is bevethető futballista megfordult Ausztriában, az angol Premier League-ben, itthon pedig három bajnoki címet nyert a Debrecennel, és azt mondja, egész karrierjére büszke.

Arra nem is számítottam, hogy negyvenéves koromig futballozom. Habár arra sem, hogy így ér véget a pályafutásom. Ráadásul annál a csapatnál, amelyet a legjobban szeretek, és amelyért a legtöbbet tettem. Igen, fáj, hogy így végződött a történet, ugyanakkor csak ismételni tudom önmagam: ez van.

Halmosi nem bánja, hogy a nyilatkozataiban nem fogta vissza magát, mert így tiszta maradt a lelkiismerete, és az élet őt igazolta: féltette a Haladást, amely kiesett az NB I-ből, most pedig azért harcol, hogy benn maradjon a másodosztályban. Reméli, hogy akik idáig juttatták a klubot, már nem sokáig maradnak, ő viszont akár vezetőként is szolgálná a jövőben a szombathelyi csapatot.

A kiemelt képen Halmosi Péter (balra) és Lipták Zoltán látható a 2015 májusában játszott Győr-Haladás mérkőzésen. Fotó: MTI / Krizsán Csaba

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik