Magyar foci

Átigazolás: ismét külföldi játékossal erősít a Puskás Akadémia

Ezúttal Ukrajnából érkezik középpályás.

Hivatalos honlapján jelentette be a Puskás Akadémia, hogy leigazolta Artem Favorovot, aki az ukrán első osztály jelenlegi 4. helyezettje, a Deszna Csernihiv játékosa volt. A jelenlegi szezonban 16 mérkőzésen 2 gólt szerzett az észak-ukrajnai csapat színeiben a Premjer Ligában.

Három héttel élete első NB I-es gólja után elküldte a csapata
A fiatal magyar játékoson kívül további három futballistától köszönt el a sereghajtó.

A 25 éves, korábbi utánpótlás-válogatott középpályás a Dinamo Kijevben kezdte pályafutását, de játszott Dániában is.  Favorov két és fél éves megállapodást írt alá a magyar csapattal.

Már hónapokkal ezelőtt hallottam a Puskás Akadémia érdeklődéséről, így ismerem a csapatot, tudom, milyen futballt játszik. Azzal is tisztában vagyok, hogy fiatal, de komoly, jó nevű klubról van szó, amelynek jó játékosai vannak és az edzői stábja is remek, ezért nagyon boldog vagyok, hogy létrejött a megállapodás. Amikor először körülnéztem, láttam, hogy gyönyörű a stadion, nagyszerűek az edzőpályák, azaz minden adott, hogy a játékosok fejlődhessenek. Az, hogy ide igazoltam, komoly előrelépés a karrieremben, új szakasz az életemben. Persze csak most érkeztem, de annyit ígérhetek, hogy mindent megteszek azért, hogy az együttes a mostaninál is előkelőbb helyen végezzen a bajnokságban. Az erősségeimről nem beszélnék, ez az edzők dolga, az enyém pedig az, hogy kimenjek a pályára, és ott mutassam meg, mit tudok

– nyilatkozta Favarov a klub honlapjának.

Olvasói sztorik