Magyar foci

Szerződést bontott csatárával, majd bemutatta új edzőjét a Haladás

Novák Csanád távozott, Mátyus János érkezett.

Gaál Bálint és Eszlátyi István után megvan az NB II-es Haladás harmadik téli távozója: Novák Csanáddal közös megegyezéssel szerződést bontott a klub. A 25 éves támadó ősszel kilencszer kezdőként, hét alkalommal csereként lépett pályára a bajnokságban, három gólt szerzett.

Szintén bejelentették, hogy hétfőn délután Mátyus Jánost nevezték ki a Szombathelyi Haladás vezetőedzőjének. Ezt előre jeleztük tegnap. A tréner 2020. június 30-ig írt alá.

A győri születésű szakember játékosként idehaza a Honvédban, az FTC-ben, Győrött és Tatabányán futballozott, külföldön pedig a német Cottbust, a skót Hiberniant és az osztrák Admira Wackert erősítette.

Az NB I-ben 175 bajnokin 22 gólt szerzett a kemény kötésű bal oldali védő. A válogatottban 34 alkalommal szerepelt, három gólt lőtt.

Korábbi 34-szeres válogatott viszi tovább a Haladást
Mátyus János lesz a szombathelyiek vezetőedzője.

Edzői pályafutását a REAC-nál kezdte, majd 2014 nyarán Pápára került. Nem sokkal később már a Nyíregyházát irányította. A piros-kékekkel ugyan a 16 csapatos NB I 12. helyén végzett, de tartozások miatt az MLSZ a harmadosztályba száműzte a szabolcsi gárdát.

Mátyus maradt, csapata egyből feljutott az NB II-be – ám szezon közben szerződést bontottak vele. Aztán 2018-ban és 2019-ben az BLASZ I-ben szereplő REAC klubigazgatója volt – ám mivel nem jutott fel a csapat, többek között Mátyusnak is távoznia kellett.

Kiemelt kép: haladas.hu

Olvasói sztorik