Magyar foci

Szélnek ereszti játékosait a Haladás

Két labdarúgóval is szerződést bontottak a szombathelyiek.

Megírtuk, hogy a csütörtöki városi közgyűlésen téma volt a Szombathelyi Haladás anyagi helyzete, ahol Séllei Árpád ügyvezető igazgató mindenkit megnyugtatott: nem szűnik meg a klub.

Az ügyvezető nyilvánosságra hozta, hogy mennyi volt Supka Attila fizetése a Haladásnál
Sok, de kifizették neki. Rendezték a kaotikus állapotokat a csapatnál.

Változások viszont lesznek természetesen, ez egy átigazolási időszakban szinte mindig így van. A klubhonlapon már be is jelentették, hogy közös megegyezéssel szerződést bontottak Gaál Bálinttal és Eszlátyi Istvánnal.

A sitkei születésű Gaál 2014 nyarán igazolt Sopronból a Haladáshoz, ahol egy esztendőt töltött, majd az akkor NB I-es Vasashoz szerződött. Az első osztálytól a bajnokság végén búcsúzó angyalföldieknél szintén egy esztendőt játszott – 2018 nyarán újra Szombathelyre szerződött.

Noha a 28 éves támadó kontraktusa 2021. június 30-ig kötötte a zöld-fehérekhez, a klub és a játékos útjai elváltak: a felek közös megegyezéssel szerződést bontottak. Ősszel Gaál 17 bajnokin szerepelt kezdőként, kétszer csereként, két gólt szerzett.

Nagyobb reményekkel tértem vissza, ám nem úgy sikerültek a dolgok, ahogy elterveztem. Több van bennem annál, mint amit nyújtottam, ezért úgy érzem jelen helyzetben jót tehet a környezetváltozás. Sok sikert kívánok a Haladásnak és azt, hogy maradjon bent az NB II-ben – egyben köszönöm Séllei Árpádnak, hogy ilyen korrektül meg tudtunk egyezni a szerződésbontásban

– mondta Gaál Bálint.

Szintén közös megegyezéssel bontott szerződést a Haladás a nyáron Mosonmagyaróvárról érkezett csatárral, Eszlátyi Istvánnal. A 28 éves futballista ősszel ötször volt kezdő, tízszer csereként állt be, két gólig jutott.

Kiemelt kép: haladas.hu

Olvasói sztorik