Magyar foci

Hétfőre is jutott egy bejelentés a Fradinál

Vécsei Bálint szerződtetése után most Csonka András hosszabbított.

Izgalmasan alakul az év vége a Ferencvárosnál: a gárda tegnap azt jelentette be, hogy szerződtette a kétszeres magyar válogatott, a legutóbb az Európa Liga-csoportkörös Luganóban szerepelt Vécsei Bálintot, ma pedig arról adtak hírt, hogy

szerződést hosszabbítottak a csapattal már bajnoki címet és Magyar Kupát is nyert, 19 esztendős Csonka Andrással.

A klubhonlap cikke szerint Csonka éppen csak betöltötte 17. születésnapját, amikor 2017 májusában a Budafok elleni győztes Magyar Kupa-elődöntő visszavágóján debütált a felnőttek között. Abban a szezonban meg is nyerték a sorozatot, ezzel a játékos is kupagyőztes lett.

A bajnokságban a 2017/18-as szezonban a Videoton ellen lépett pályára először. A tavalyi idényben már többször is számításba vette őt Szerhij Rebrov, Csonka összesen öt bajnokin és öt MK-meccsen szerepelhetett, azaz ő is részese lett a történelmi, 30. bajnoki címnek.

Bejelentkezett a válogatottba az új Fradi-igazolás
Vécsei Bálint szeretne visszakerülni a nemzeti csapatba.

A kettős játékengedélynek köszönhetően a játékos ebben a szezonban párhuzamosan futballozhatott a Fradiban, valamint a több játéklehetőség érdekében a fiókcsapat NB II-es Soroksárban. Csonka így kezdőként játszotta végig a zalaegerszegi 2-1-es Fradi-sikert, illetve az Iváncsa, valamint a BKV Előre elleni győztes MK-mérkőzéseket, de tapasztalatot gyűjtött tizenegy NB II-es bajnokin is.

Csonka az U16-os, az U17-es, az U18-as, az U19-es magyar válogatottnak is tagja volt, jelenleg pedig az U21-eseknél is számít rá Gera Zoltán. Az U17-esekkel az Európa-bajnokságot is megjárta, ahol a negyeddöntőig meneteltek a mieink.

Kiemelt kép: FradiMédia

Olvasói sztorik