Magyar foci

Magyar válogatott játékost hozott haza külföldről a Fradi

Vécsei Bálint aláírt, a svájci Luganóból érkezik.

A magyar bajnok Ferencváros szerződtette a kétszeres magyar válogatott, a legutóbb az Európa Liga-csoportkörös Luganóban szerepelt Vécsei Bálintot.

A 26 esztendős, a középpálya bármelyik részén bevethető futballista két svájci bronzérem és két EL-szereplés után, négy és fél évet követően tér haza Magyarországra – írja a klub honlapja.

Vécsei 1993. július 13-án, Miskolcon született. Első klubja a kazincbarcikai KBSC volt, itt 10 és 15 éves kora között játszott, ezután felkerült Budapestre, amikor szerződtette a Budapest Honvéd. A kispestieknél 17 évesen mutatkozott be az élvonalban, és egyre több játéklehetőséget kapott. Első teljes felnőtt szezonjában nyolcszor lépett pályára az NB I-ben, és az EL-indulást jelentő negyedik helyen végzett a Honvéddal. Ezt követően stabil alapemberré vált, a következő években 25, 28, illetve 21 bajnokin szerepelt. A 2012/13-as idényben pedig bronzérmet nyert a kispestiekkel.

Vécseit 22 évesen leigazolta a Serie A-s Bologna, amely rögtön kölcsönadta őt az olasz harmadosztályú Leccének. Az együttessel harmadik lett csoportjában.

A 2016/17-es szezonban került a Luganóhoz, ahol első két szezonjában kölcsönben szerepelt, ezután a svájciak végleg is szerződtették a középpálya bármelyik részén bevethető labdarúgót. Vécsei a svájci bajnokságban folyamatosan játéklehetőséghez jutott: első idényében 19, aztán 24, az előző szezonban pedig 30 bajnokin szerepelt, ebből 29-szer ráadásul kezdő volt.

A Luganóval a három teljes idény alatt kétszer is bronzérmes lett. Jól mutatja a svájci élvonal erejét, hogy ez mindkétszer automatikus Európa Liga-csoportkörös szereplést ért. Első EL-csoportkörös évében három mérkőzésen játszott, és a Steaua Bukarest (mai nevén FCSB) ellen győztes gólt szerzett.

A jelenlegi szezonban a Fradihoz hasonlóan szintén játszhatott az EL-ben: a Dinamo Kijev ellen kétszer, a Malmö és a Köbenhavn ellen egyszer-egyszer lépett pályára. Ebből a négy meccsből a Lugano háromszor is pontot szerzett, igaz, a sok döntetlen miatt a továbbjutás nem jött össze. A bajnokságban 14-szer lépett pályára, és háromszor is eredményes volt.

Vécsei Bálint korábban kétszer – Albánia és Kazahsztán ellen – játszhatott a magyar válogatottban, nemzeti csapatunk mindkétszer győzött.

Kiemelt kép: fradi.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik