Magyar foci

Feczkó Tamás: Amíg nem áll össze a jövő évi keret, nem lehet teljesen kikapcsolni

A DVTK vezetőedzője elégedett az elmúlt időszakkal.

Szeptember elején Feczkó Tamás vette át az NB I-es DVTK irányítását, vele a legutóbbi 11 mérkőzés alatt öt győzelem, egy döntetlen és öt vereség a csapat mérlege. A téli szünetet kihasználva a klubhonlap kérte meg a vezetőedzőt, hogy értékelje az elmúlt őszt. Kezdésként elmesélte, hogyan telik a téli szünet.

Egyelőre leginkább munkával. Hétfőtől csütörtökig Miskei Attilával a németországi Freiburgba utaztunk, ahol Sallai Roland közreműködésével betekintést nyerhetünk egy Bundesliga-csapat heti programjába, és szerdán megnéztük a Bayern München vendégjátékát is. Emellett amíg nem áll össze a jövő évi keret, addig nem lehet teljesen kikapcsolni, hiszen az erősítések meghatározzák a tavaszi szereplésünket. Ezzel együtt igyekszem minél több időt a családdal tölteni, mert az ősz nagy részében a DVTK kötötte le a figyelmemet.

Újabb aláírást jelentett be a DVTK
Szerződést hosszabbított a csapatkapitány.

Beszélt a vele megszerzett pontokról is.

Szeptember elején gondolkodás nélkül aláírtam volna, hogy a 11 mérkőzésen 16 pontot szerzünk, és a 9. helyen telelünk. Most viszont azt mondom, néhány mérkőzés miatt van bennem némi hiányérzet, ha másként alakul pár apró momentum, akkor még előrébb állhatnánk a tabellán.

Szóba kerültek az átigazolások is. Dejan Karan és a háromszoros válogatott Márkvárt Dávid szerződést hosszabbított, míg az albán válogatott Hysen Memolla a DVTK első téli igazolása lett.

Válogatott védőt igazolt a DVTK
A 27 éves, olasz és albán állampolgársággal is rendelkező Hysen Memolla a felkészülést január 3-án már Diósgyőrben kezdi meg.

Akik az együtt töltött közel négy hónapban bebizonyították, hogy lehet rájuk számítani, és igazi csapatemberek, azokkal szeretnénk szerződést hosszabbítani. Az a legnagyobb erősítés, ha ők itt maradnak, és Benczés Miklós sportigazgatóval nekünk csak a hiányposztokra kell igazolnunk, hogy ne kelljen kényszermegoldásokat alkalmaznunk a kezdőcsapatban. A másik oldalon pedig azok a labdarúgók állnak, akik kevés játéklehetőséget kaptak ősszel. Nem szeretnénk, ha megrekedne a pályafutásuk, ezért őket szeretnénk olyan helyre kölcsönadni, ahol pályára lépnek.

A télen edzőtáborba utazik a csapat.

Idén mindössze két és fél hét a téli szünet, január 3-án kezdődik a felkészülés, hiszen 25-én már bajnokit játszunk. Miskolcon indul a munka, majd orvosi és erőnléti tesztek következnek, 9. és 19. között pedig Cipruson edzőtáborozunk, ahol kiváló körülmények között, és erős ellenfelekkel készülhetünk a tavaszra.

Kiemelt kép: dvtk.eu

Olvasói sztorik