Magyar foci

Csányi: Orbán nem értett egyet Pintér menesztésével és Dárdai kinevezésével

Egy szóval sem mondta, hogy elégedett a profi focival és súlyos elmaradások vannak au utánpótlás-nevelésben is, nyilatkozta Csányi Sándor, az OTP bankcsoport első embere és a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke a HVG-nek adott interjújában.

Csányit a lap szembesítette kilenc évvel ezelőtti nyilatkozatával, amikor MLSZ-elnöki kinevezésekor azt mondta, kijut a vb-re a magyar válogatott.

„Azt mondtam, hogy világversenyre jutunk ki, s ez a 2016-os Eb-n meg is történt, illetve a 2020-as kijutásért is versenyben vagyunk még. Sokat tettünk: ezer pályát építettünk és kétezret felújítottunk, parkokban, iskolaudvarokon, grundokon, amiken közel háromszázezer igazolt és sok százezer nem igazolt játékos focizhat, főleg gyerekek.”

De szerinte akadnak még hiányosságok.

Egy szóval sem mondtam, hogy elégedett vagyok a profi focival, és a 6–14 éves utánpótlás nevelésében is súlyos az elmaradás, ezért a következő öt évben az edzők képzésére koncentrálunk.

„Biztosan ezer helye lenne a pénznek, de 2016-ban bebizonyosodott, hogy nincs még egy produkció, ami olyan mértékű össztársadalmi eufóriát okoz, mint a foci, politikai hovatartozástól függetlenül.”

Elismerte, hogy Orbán Viktor meghallgatja a véleményét, de volt már, hogy éppen ellenkezőleg döntött, mint ahogy a miniszterelnök elképzelte.

Előfordult, hogy a véleményétől eltérően döntöttem, például 2014-ben nem értett egyet azzal, hogy Pintér Attilát menesztettem és Dárdai Pált neveztem ki a helyére a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányává.

Kiemelt fotó: (Fotó: 24.hu/Marjai János)

Olvasói sztorik