Magyar foci

Gól nélkül búcsúzik az évtől a Honvéd és az Újpest

Nem bírtak egymással a pontazonos csapatok, így egyikük sem lépett előre a tabellán az OTP Bank Ligában.

Fővárosi rangadóval, két 23 pontos együttes találkozójával zárult a 2019-es esztendő utolsó szombati játéknapja az OTP Bank Ligában – a Budapest Honvéd az Újpest FC-t fogadta az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

Inkább az Újpest kezdeményezett az első percekben, a Honvéd a védekezésre koncentrált, de különösebb helyzet nélkül pörögtek a percek. Fél óra elteltével előbb a Honvéd puskázott el egy helyzetet, majd gyakorlatilag a fordulásból már a védőknek kellett figyelniük – sikerült semlegesíteni az újpesti akciót. Tomás Tujvel védett, kicsivel később Davide Lanzafame járt közel a gólhoz, de szabadrúgását Feczesin Róbert kivágta a kapu torkából.

Egy-egy lövéssel indult a második félidő, egyik sem okozott gondot a kapusoknak. Egy óra telt el, amikor a hazaiak vezetőedzője, Giuseppe Sannino megkapta második sárga lapját, így el kellett hagynia a kispadot. Próbálkoztak a csapatok, de gól nem született: 0-0-lal ért véget a meccs.

A döntetlennel egyik csapat sem lépett előre: az Újpest az ötödik, a Honvéd a hatodik helyen telel. Az NB I-ből egyetlen mérkőzés maradt még az évre: az őszi első Ferencvárosi TC a Diósgyőri VTK vendége lesz vasárnap este.

OTP Bank Liga, 16. forduló

Kaposvári Rákóczi FC–Debreceni VSC 4-1 (2-0)
Gólszerzők: Csiki (10.), Szatmári (öngól, 45.), Nagy R. (50.), Tömösvári (91.), illetve Adeniji (51.)

Kisvárda Master Good–Mol Fehérvár FC 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Rubus (öngól, 42.), Pátkai (48.)

Paksi FC–Mezőkövesd Zsóry FC 1-0 (1-0)
Gólszerző: Windecker (11.)

Puskás Akadémia FC–Zalaegerszegi TE FC 0-1 (0-0)
Gólszerző: Bobál G. (57.)
Kiállítva: Hadzsiev (14. – Puskás)

Budapest Honvéd–Újpest FC 0-0

Vasárnap játsszák:
18 óra: Diósgyőri VTK–Ferencvárosi TC

Az élmezőny: 1. Ferencváros 33 pont (14 meccs), 2. Fehérvár 32 pont, 3. Mezőkövesd 28 pont, 4. Puskás Akadémia 25 pont, 5. Újpest 24 pont (7 győzelem, 23-22-es gólkülönbség), 6. Honvéd 24 pont (7, 19-20)

Kiemelt kép:honvedfc.hu

Olvasói sztorik