Magyar foci

Nagyon sok pénzre van szüksége a szombathelyi labdarúgócsapatnak, hogy be tudja fejezni a bajnokságot

Fogalmuk sincs, hogy honnan szedik össze a háromszázötvenmillió forintot?

Többször írtunk már, hogy hatalmas gondokkal küzd a Szombathelyi Haladás. A zöld-fehérek kiesőhelyen állnak az NB II-ben, a csapatot működtető cég nemrégiben tulajdonost cserélt, és a klubnak pár napja új ügyvezetője is van. Meg persze továbbra is sok gondja.

A Nyugat.hu hozta nyilvánosságra azt a független szakértői jelentést, ami megállapítja, hogy mi szükséges a túléshez:

– a jövedelmezőséget növelni, a veszteséges gazdálkodást megszüntetni
– a felhalmozott veszteséget rendezni, a saját tőkét pótolni,
– a bizonytalan jogi helyzetet megszüntetni, (amely a Társaság kötelezettségeit is érinti)
– tulajdonosi kör tisztázásával, és a társasági szerződés módosításával az eddigi pótbefizetéseket a törvényi előírások szerint rendezni, szükség esetén minden tag arányos befizetését megvalósítani.

A szakértő azt is megállapította, hogy a 2019/20-as szezon végéig készített üzleti terv közel 350 millió forint olyan bevétellel kalkulál, melynek forrása még nem ismert.

A Nyugat azt írja, az egyetlen út az lehet, ha a fiatal játékosokat jó pénzért el lehet adni, és a jelenleg nem ismert mértékű TAO-támogatás a vártak szerint alakul.

Az anyag szerint a városi közgyűlés ragaszkodik ahhoz, hogy addig, amíg a Haladás Kft. tulajdonosi szerkezete, valós pénzügyi helyzete, valamint sportszakmai jövőképe az önkormányzat számára nem tisztázott, addig további önkormányzati támogatást a társaság részére nem ad. És ahhoz is, hogy ha a csapat NB2-es tagságát a 2019/2020 bajnoki szezonban bármilyen okból elveszíti, akkor a támogatás kamatokkal növelt összegét köteles a klub visszafizetni – emeli ki a portál.

Kiemelt kép: Farkas Norbert / 24.hu

Olvasói sztorik