Magyar foci bajnokok ligája

Kiemelt lesz a következő BL-ben a Fradi?

Magyar rekordot döntöttek a zöld-fehérek az UEFA-pontok terén.

A Ferencváros jövőre jó eséllyel kiemelt lehet a BL-selejtezők első fordulójában – írja a zöld-fehérek honlapja.

A Ferencváros 3,5-es együtthatóval rendelkezett a nemzetközi kupaselejtező sorozat elején. Ezzel a mutatóval a nem kiemelt csapatok közé tartozott a Bajnokok Ligája-kvalifikáció során, így kaphatott meg az első fordulóban olyan erős ellenfelet, mint a többszörös BL-résztvevő Ludogorec.

A Fradi idei menetelése sok koefficiens-pontot eredményezett. A főtáblára való bejutásért már alapból garantált 3 pont járt. Mivel ezeket a pontokat kompenzálták az Espanyol elleni idegenbeli 1-1-el, és a moszkvai győzelemmel, így  az ezt követően megszerzett három ponttal újabb három pontot gyűjtöttek. A főtáblán elért 6 pont magyar rekordnak számít, eddig a Fehérvár rendelkezett a legjobb eredménnyel, 5 ponttal.

A koefficiens pontok meghatározása azonban mindig az elmúlt öt év nemzetközi szerepléseit alapján történik, így a Ferencváros összesen kilenc ponttal várhatja a következő kiírást, ha megnyeri a bajnokságot.

Koefficiens pontokat nemcsak a csapatok, de az egyes országok bajnokságai is szereznek. Magyarország 4,5 pontot szerzett 2019-ben, ezzel 12,875 ponttal áll összesen. A 4,5 pont úgy jön ki, hogy a négy nemzetközi induló magyar csapat átlagát kell venni, amely alkalmával a Fradi 11,5 pontot adott a közösbe, a Fehérvár és a Honvéd 2,5-2,5-et, míg a Debrecen 1,5-et. Azonban itt másképpen működik a pontszámítás: egy selejtezős győzelem 1 pontot, egy döntetlen 0,5-et ér, a főtáblás győzelem 2 pont, illetve a döntetlen 1.

Kiemelt fotó: www.fradi.hu

Olvasói sztorik