Élő Magyar foci

Elmaradt 11-es és kihagyott ziccerek miatt esett ki a Fradi az EL-ből

Valószínűleg csak a legelvakultabb Fradi-drukkerek gondoltak arra, hogy kedvenc csapatuk az Európa Liga-csoportkör utolsó fordulójában még a továbbjutás reményében léphet pályára. A magyar bajnok hat pontot gyűjtött öt kör alatt, és győznie kellett a Ludogorec otthonában, hogy eljusson a legjobb 32 csapat közé.

Az esély megvolt, a Fradi azonban több nagy helyzetet is elrontott, a szlovén bíró pedig elnézett egy kezezést, így az 1-1-es döntetlennel a csapat maradt a kiesést jelentő harmadik helyen.

Az ellenfél már régi ismerősnek számított, hiszen a nyáron a BL-selejtezőben is találkoztak a felek, akkor az előzetesen talán esélytelenebbnek tartott magyar csapat kettős győzelemmel ment tovább.

A budapesti meccsen a Ludogorec már az első percben gólt szerzett, odahaza viszont nem estek neki a bolgárok a Fradinak. Igaz, a brazil Wanderson többször is próbálkozott, de Dibusznak a három lövés egyike sem okozott gondot.

A 20. percben jött a meccs egyik kulcspillanata, Tokmac beadása után Isael lövése Cicinho magasra emelt kezét érintette, egyértelmű büntetőnek tűnt, de a szlovén bíró nem fújta be, az EL-ben pedig nincs VAR.

Három perccel később jött az újabb pofon, Botka adott el egy labdát, a bolgárok pedig tökéletesen végigpasszolták az akciót, amit a Dibuszt átemelő Lukoki fejezett be.

A 37. percben egyenlíthetett volna a Fradi, a sokadik szöglet után Frimpong sarokkal vette le a lecsorgó labdát, majd 7 méterről a bal kapufát találta el.

A második félidő elején a bolgárok a kapu elé szorították a Fradit, úgy tűnt, megpróbálják eldönteni a meccset, de az előny tudatában nem voltak elég élesek.

Az FTC többször is eljutott a 16-osig, de ott elfogyott az ötlet és a határozottság, vagy, ha mégis sikerült ziccert kialakítani, akkor az kimaradt, Isael például négy méterről sem találta el a kaput.

Aztán a brazil légiós jóval messzebbről már megdolgoztatta Iliev kapust, majd a hosszabbításban is volt egy kecsegtető lehetősége, de ezt fölé lőtte. A Ludogorecnek is volt nagy helyzete, amikor Marcelinho emelése után Blazic a gólvonalon mentett. A csereként beállt Szihnyevics a 90+5. percben egyenlített ugyan, de ez már későn jött, az 1-1-es döntetlennel a Fradi kiesett.

Európa Liga, H csoport, 6. forduló:

Ludogorec (bolgár) – FTC 1-1 (1-0)
Razgrad, Ludogorec Arena, 5000 néző
v.: Jug (szlovén)
Ludogorec: Iliev – Cicinho, Terziev, Grigore, Nedjalkov – Marcelinho, Anicet Abel, Badji – Wanderson (Djakov, 84.), Keserü (Ikoko, 90+1.), Lukoki (Tchibota, 77.).
FTC: Dibusz –Botka, Blazic, Frimpong, Heister – Sigér (Skvarka, 79.), Haratin (Ihnatenko, 84.), Isael – Zubkov, Boli (Szihnyevics, 84.), Tokmac.
gól: Lukoki (24.), illetve Szihnyevics (90+5)
sárga lap: Terziev (59.), illetve Frimpong (27.), Botka (66.)

 

A csoport másik meccsén:
Espanyol (spanyol) – CSZKA Moszkva (orosz) 0-1 (0-0)
gól: Vlasic (84.)

 

A csoport végeredménye: 
1. Espanyol 11 pont
2. Ludogorec 8
3. FTC 7
4. CSZKA Moszkva 5

 

A többi csoport eredményeit itt olvashatja.

 

Az Európa-liga egyenes kieséses szakaszába jutott csapatok:
Sevilla (spanyol), APOEL (ciprusi), Malmö (svéd), FC Köbenhavn (dán), Basel (svájci), Getafe (spanyol), LASK Linz (osztrák), Sporting Lisboa (portugál), Celtic Glasgow (skót), CFR Cluj (román), Arsenal (angol), Eintracht Frankfurt (német), Espanyol (spanyol), Ludogorec (bolgár), FC Porto (portugál), Glasgow Rangers (skót), Gent (belga), VfL Wolfsburg (német), Basaksehir (török), AS Roma (olasz), Braga (portugál), Wolverhampton Wanderers (angol), Manchester United (angol), AZ Alkmaar (holland)

 

A Bajnokok Ligája csoportharmadikjai:
Club Brugge (belga), Olimpiakosz Pireusz (görög), Sahtar Donyeck (ukrán), Bayer Leverkusen (német), Salzburg (osztrák), Internazionale (olasz), Benfica (portugál), Ajax Amsterdam (holland)

Kiemelt kép: Kovács Tamás / MTI

Kihagyott helyzetek és elmaradt büntető=Fradi-kiesés

Az FTC 1-1-re végzett a Ludogorec otthonában, ezzel nem jutott tovább az Európa Ligában a legjobb 32 közé. 0-0-nál kezezés miatt elmaradt egy büntető a Fradi javára, amelynek megvoltak a helyzetei, de Frimpong az első félidőben kapufát lőtt, Isael pedig a második felvonásban ziccert rontott. Szihnyevics ugyan a 90+5. percben egyenlített, de ez már késő volt. Az FTC 6 pontjával a csoport harmadik helyén zárt, az Espanyol és a Ludogorec jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba.

Egyenlít a Fradi!

Lehet, hogy az utolsó támadás volt, Szihnyevics fejelt a hálóba az ötösről bevetődve.

Isael körbelőtte a kaput

Tokmac lépte át a labdát a 16-osnál, ami így pont jó lett Isaelnek, aki a bal felső fölé bombázott.

Mentés a gólvonalon

Marcelinho Dibusz fölött már átemelte a labdát, de Blazic ki tudta vágni, mielőtt a kapuba hullott volna. Négy perc lesz a hosszabbítás.

Ott állt a kapus

Tokmac próbálkozott, de pont Iliev kezébe emelte a labdát.

Ebben volt kraft

Isael 25 méterről lőtt, Iliev leért a bal alsóba tartó lövésre, majd Boli hiába robbant a kipattanóra, a partjelző már lest jelzett. A bolgár kapus megsérült, amikor ütközött Bolival, ápolták másfél percig.

Nem elég határozott a Fradi a 16-osnál

Tokmac kevergetett, majd visszatette a labdát Sigérnek, aki kissé féltette a lábát, így nem lett ebből veszélyes lövés. Nem ez volt az első alkalom, hogy a Fradi ott volt a 16-os környékén, de vagy az ötlet nem volt meg, vagy a határozottság.

Behúzzuk kaput eltalálónak

Isael szabadrúgása után Haratin fejese halt el a kapus kezében. Talán jobb lett volna, ha középre fejeli, és nem kapura, mert belül létszámfölényben voltak a társak.

Isael mit hagyott ki

Tokmac labdája tökéletes volt, Isael azonban 5 méterről a kapu mellé lőtt. Így nehéz lesz.

Botka is besárgult

Botka kapott sárgát, majd Grigore lövésénél ijedtünk meg egy pillanatra, de a kapu előtt tömörülő védőkben elakadt a labda.

Mekkora mentés volt!

Cicinho indult el a jobb oldalon, Heister azonban az utolsó pillanatban szerelni tudta. Fontos mozdulat volt!

Rákapcsoltak a bolgárok

Úgy tűnik, azzal a taktikával jöttek ki, hogy szereznek egy második gólt, amivel végképp eldöntik a meccset, mert az első pár percben alig jött ki a Fradi a kapuja elől.

Ez is érdekes ítélet

Boli birkózott a 16-oson belül két hazai védővel, akik lepattantak róla, mire a bíró kifelé ítélt szabadrúgást, amikor végre lövőhelyzetbe került volna a csatár.

Bele kell húzni!

Egy félidőnyi lehetősége maradt a Fradinak, hogy kiharcolja a továbbjutást. Elindult a második játékrész.

Puhl szerint is tizenegyes volt

A korábban a világ legjobb játékvezetőjének megválasztott Puhl Sándor, aki jelenleg a Sport TV szakértője, a szünetben azt mondta, Cicinho olyan magasra emelte a kezét az ominózus esetnél, hogy azért járt volna a 11-es.

Rajtuk nem múlik semmi

Nagyjából ezer Fradi-drukker buzdítja a helyszínen a csapatot. A közvetítés során szinte csak őket hallani, pedig 4-5 ezer bolgár is van a stadionban.

Fotó: 24.hu

Távolodik a továbbjutás

Vége az első félidőnek. Nem játszott jobban a Ludogorec, de egy eladott labda után tökéletesen vitte végig a támadást, amit Lukoki fejezett be góllal. A Fradinak volt egy kapufája és elmaradt egy büntető is a magyar csapat javára. Két gól kellene a második félidőben a továbbjutáshoz.

Kaput kellett volna találni

Isael végezhetett el kecsegtető helyről, 20 méterről szabadrúgást, de az okos megoldás helyett az erőre szavazott. Kár volt érte.

Érik a Fradi-gól

Frimpong találta el a kapufát az ötösről egy szöglet után, majd Boli szép ollózását fogta a kapus.

Olvasói sztorik