Magyar foci

Minősíthetetlen játékkal esett ki a kupából a Diósgyőr

Schön továbblőtte a másodosztályú MTK-t.

Feczkó Tamás immár a Diósgyőr szakvezetőjeként tért vissza korábbi állomáshelyére, az MTK fővárosi stadionjába. Az NB I kilencedik helyezettje a másodosztályú tabellát vezető kék-fehérekhez látogatott kedd este, bár a „bajnoki összeállítást” itt is, ott is nehéz volt felfedezni, ugyanis mindkét együttes tartalékosan állt fel a kupameccsre.

A legjobb 16 közé jutásért vívott összecsapás első félidejére kár lenne sok szót vesztegetni, maradjunk annyiban, hogy valódi futballt alig-alig láthatott az a kevés szurkoló, aki megjelent a Hidegkuti Nándor Stadionban.

A szünet után az MTK volt képes felpörgetni a tempót, Lencse László, a hazaiak egyik legrutinosabb támadója többször is veszélyt jelentett a DVTK kapuja előtt. Gólig nem jutott a házigazda, a borsodiak pedig mintha eleve lemondtak volna a támadásokról, így a kilencven perc nem döntött el semmit.

A ráadásban a csereként beszálló Kanta József lőtt gyönyörű szabadrúgást, ám a tekerés a kapufán csattant. Nem sokkal később viszont megtört a jég, előnybe került az MTK. Schön Szabolcs mutatott be pazar cselt a 16-os előtt, majd közelebb vitte a labdát, és nagy gólt lőtt. Továbbjutást érő találatot…

Kiemelt kép: mtkbudapest.hu

Magyar Kupa, a legjobb 16 közé jutásért

MTK Budapest–Diósgyőri VTK 1–0 (0–0, 0–0)

Gólszerző: Schön (99.)

Továbbjutott: az MTK

 

20.00: Szeged-Csanád GA–Mol Fehérvár FC (tv: M4 Sport)

Olvasói sztorik