Magyar foci sport

Minősíthetetlen játékkal esett ki a kupából a Diósgyőr

Schön továbblőtte a másodosztályú MTK-t.

Feczkó Tamás immár a Diósgyőr szakvezetőjeként tért vissza korábbi állomáshelyére, az MTK fővárosi stadionjába. Az NB I kilencedik helyezettje a másodosztályú tabellát vezető kék-fehérekhez látogatott kedd este, bár a „bajnoki összeállítást” itt is, ott is nehéz volt felfedezni, ugyanis mindkét együttes tartalékosan állt fel a kupameccsre.

A legjobb 16 közé jutásért vívott összecsapás első félidejére kár lenne sok szót vesztegetni, maradjunk annyiban, hogy valódi futballt alig-alig láthatott az a kevés szurkoló, aki megjelent a Hidegkuti Nándor Stadionban.

A szünet után az MTK volt képes felpörgetni a tempót, Lencse László, a hazaiak egyik legrutinosabb támadója többször is veszélyt jelentett a DVTK kapuja előtt. Gólig nem jutott a házigazda, a borsodiak pedig mintha eleve lemondtak volna a támadásokról, így a kilencven perc nem döntött el semmit.

A ráadásban a csereként beszálló Kanta József lőtt gyönyörű szabadrúgást, ám a tekerés a kapufán csattant. Nem sokkal később viszont megtört a jég, előnybe került az MTK. Schön Szabolcs mutatott be pazar cselt a 16-os előtt, majd közelebb vitte a labdát, és nagy gólt lőtt. Továbbjutást érő találatot…

Kiemelt kép: mtkbudapest.hu

Magyar Kupa, a legjobb 16 közé jutásért

MTK Budapest–Diósgyőri VTK 1–0 (0–0, 0–0)

Gólszerző: Schön (99.)

Továbbjutott: az MTK

 

20.00: Szeged-Csanád GA–Mol Fehérvár FC (tv: M4 Sport)

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!