Magyar foci

Szenvedve élte túl a szegedi kupacsatát a Vidi

Hősiesen.

Óriási esemény volt Szegeden a Vidi szereplése, csaknem ötezer szurkoló fagyoskodott a stadionban kedd este. Joan Carrillo, a székesfehérváriak nemrég kinevezett szakvezetője nem vette félvállról a kupameccset, Kovács – Rus, Juhász, Musliu, Hangya – Pátkai, Elek – Milanov, Pantic, Petriak – Zsóri összeállításban kezdett a csapata.

Az NB II középmezőnyéhez tartozó Szeged teljesítményén az első pillanattól kezdve érezhető volt az elszántság, s noha Ivan Petrjak előtt adódott lehetőség, gól nem született az első félidőben.

Mint ahogy a másodikban sem, pedig hallatlanul izgalmasan alakult a meccs, különösen a rendes játékidő záró tíz perce. A házigazdán a legkevésbé sem lehetett fáradtságot érezni, helyzeteket is sikerült kialakítania, ám a gólszerzéshez mégis a csereként érkező Futács Márkó járt a legközelebb. A 85. percben a játékvezető lerántásért kiállította a román Sergiu Mogát, a korábbi magyar válogatott csatár pedig tizenegyest rúghatott. Az est hőfokán Branimir Alekszics, a csongrádiak kapusa emelt, aki hárított – akárcsak az MTK–Diósgyőr meccsen, itt is jöhetett a ráadás.

Az ütközet a 103. percben dőlt el: Kárász Krisztián és Loic Nego szinte egyszerre fejelt a labdába, amely a szegedi kapuban kötött ki: a hivatalos verzió szerint öngól született. Ezzel élte túl a szegedi túrát a címvédő…

Kiemelt kép: molfehervarfc.hu

Magyar Kupa, a legjobb 16 közé jutásért

Szeged-Csanád GA–Mol Fehérvár FC 0–1 (0–0, 0–0)

Gólszerző: Kárász (103., öngól)

Kiállítva: Moga (85.)

Továbbjutott: a Fehérvár

 

MTK Budapest–Diósgyőri VTK 1–0 (0–0, 0–0)

Gólszerző: Schön (99.)

Továbbjutott: az MTK

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik