Magyar foci

Dárdai már nyáron megmondta, min múlik az Eb-kijutásunk

A horvátok szerintem mindenképp kijutnak, a szlovákok és a magyarok között fog dönteni a különbség. Ami a csúnyább része, hogy a kinti mérkőzésen egy gyengébb napot kifogó szlovák válogatott is lefocizott minket, de a hazai közönség támogatásával és a magyar alapjátékkal, amire Marco Rossi is ráérzett, bárkit meg lehet fogni. Ha legyőzzük a szlovákokat, megyünk, ha nem, akkor szerintem nem, akármilyen jól is állunk, az a mérkőzés dönt, egy nagyon nagy döntő lesz.

nyilatkozta nyáron Dárdai Pál a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya az M4 Sportnak a csapat Eb-esélyeivel kapcsolatban.

Sajnos Dárdainak igaza lett, emlékezhetünk, szeptemberben hazai pályán 2-1-re kikaptunk a szlovákoktól egy olyan meccsen, ahol az első félidőben megvoltak a lehetőségeink, de csak Szoboszlai Dominik szabadrúgásából találtunk be, miközben a vendégek két védelmi megingást is kihasználtak, igaz, az első gól előtt les miatt kifelé járt volna szabadrúgás.

Bár a szurkolói szlogen az volt, hogy csak a szlovákokat oda-vissza, a két meccsen egy pontot sem szereztünk ellenük, így már kényszerhelyzetben voltunk, tudtuk, hogy nem elég itthon verni az azerieket (ez, ha neccesen is, de összejött), kell egy bravúr Horvátországban vagy Walesben. Splitben 0-3, Cardiffban 0-2 lett a vége, úgyhogy marad a pótselejtező.

Ami a rossz hír, az Izland, Izrael, Bulgária, Skócia négyesből akárki is lesz az ellenfél a pótselejtező első körében, idegenben játszunk vele.

Kiemelt kép: Kovács Tamás / MTI

Olvasói sztorik