Magyar foci

Marco Rossi: Ha kell, akkor már most elmegyek

A magyar labdarúgó-válogatott vereséggel zárta a 2020-as Európa-bajnokság selejtezősorozatát, Marco Rossi csapata 2-0-ra kapott ki Walesben. Egy győzelemmel meglett volna a kijutás a tornára, így viszont a Nemzetek Ligája playoffjában kellene majd kétszer nyerni, azt majd a pénteki sorsoláson tudjuk meg, milyen ellenfeleken át vezetne az út az Eb-re.

Rossi elég letörten állt az M4 kamerája elé a lefújást követően. Azt mondta, a hozzáállás megfelelő volt, próbáltak harcolni a játékosai az elejétől a végéig.

„Az első félidőben jobbak voltunk. Egy helyzetük volt, abból viszont gólt is szereztek egy védelmi hibát követően. Volt rögtön utána egy nagy lehetőségünk, amit be kellett volna lőni. Ha ki akarunk jutni az Eb-re, az ilyeneket be kell rúgni. A második félidő elején is hasonló szituációból kaptuk a gólt, mint az elsőben, pedig rengetegszer elmondtuk, hogyan kell védekezni ilyen helyzetekben. Sok ki nem kényszerített hibánk volt.

Túlságosan sok játékos teljesített a saját szintje alatt.

El kell ismerni, hogy Wales jobb volt, gratulálni kell neki, még akkor is, ha ez kicsit a mi hibánk is volt” – mondta az olasz szakember.

Ezután arról faggatták, hogy idegenben több vereség is becsúszott, amire azt felelte, hogy vannak határai a magyar csapatnak, ezt el kell ismerni, ezek pedig főleg idegenben jönnek ki. Ez szerinte elsősorban pszichológiai dolog, de dolgoznak majd rajta. Utána rákérdeztek, hogy marad-e a posztján a Nemzetek Ligája playoffjára is.

Nem szeretek veszíteni, hogy őszinte legyek. Ha kikapok, akkor is máshogy szeretnék kikapni. Nem egyszerű pillanat ez. Harcoltak a játékosok, ezt nekik is elmondtam, megtettek mindent. De ez nem volt elég. Fel kell fognia mindenkinek Magyarországon, hogy képességbeli hiányosságok vannak, ezt ki kell jelenteni. Én is felelős vagyok, túl sokszor kaptunk ki. Ha kell, már ma este elmegyek, ugyanakkor szeretném megoldani a problémát.

Korábban Csányi Sándor, az MLSZ elnöke azt nyilatkozta, bármi is lesz a walesi meccs vége, szeretnék, ha Rossi folytatná a megkezdett munkát.

Eb-selejtező, E csoport

Wales-Magyarország 2-0 (1-0)
gól: Ramsey (15., 47.)

Szlovákia-Azerbajdzsán 2-0 (1-0)
gól: Bozenik (19.), Hamsik (86.)

 

A csoport végeredménye:
1. – Eb-résztvevő Horvátország   8  5 2 1  17- 7  17 pont
2. – Eb-résztvevő Wales          8  4 2 2  10- 6  14
3. Szlovákia                     8  4 1 3  13-11  13
4. MAGYARORSZÁG                  8  4 – 4   8-11  12
5. Azerbajdzsán                  8  – 1 7   5-18   1

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik