Magyar foci

Gera Zoltán a klubcsapatokat kritizálta

Az U21-es válogatott edzője változásokat sürget.

A magyar U21-es válogatott idei utolsó felkészülési mérkőzésén Ausztriát fogadta a Puskás Arénában. A Gera Zoltán szövetségi edző vezette fiataloknak sem sikerült győzelemmel avatni a stadiont, 1-0-s vendégsiker született.

A lefújás után az MLSZ honlapjának még visszafogottan nyilatkozott Gera Zoltán, de a Nemzeti Sport munkatársának már sokkal kritikusabb volt, és részletesebben boncolgatta a problémákat. A tréner a teljes felkészülést értékelte.

Át kell gondolnom, mit kellett volna jobban csinálni, az összeállításokat, a stratégiát, a játékot ki kell elemezni. Ezen változtatni kell, mert az alapelképzelésem már nem biztos, hogy működik. Nem nyertünk mérkőzést, kevés gólt szereztünk, ez eleve okot ad a változtatásra. Emellett bízom benne, hogy azok a játékosok, akik nem, vagy csak alig játszottak a klubcsapatukban, több lehetőséget kapnak. Azért vannak itt, mert a képességeik alapján megérdemlik, hogy válogatottak legyenek. De ha nincsenek játékban, akkor nem tudják azt nyújtani, amit elvárunk tőlük

– nyilatkozta Gera.

 

Kiemelt fotó: mlsz.hu

Olvasói sztorik