Magyar foci

Muszáj verni Walest, mert az azeri csodában nem bízhatunk

Hogy Horvátország nyerte az Európa-bajnoki-selejtezők E csoportját, az nem meglepő, hiszen a tavalyi vébén ezüstérmet szerző csapat előzetesen is az ötös favoritjának számított.

A horvátok jutottak tovább elsőként az Eb-selejtezős csoportunkból
Szlovákia vezetést szerzett idegenben, de Horvátország fordított. Kijutottak az Eb-re a németek, a hollandok és az osztrákok is.

A horvátok egyetlen vereségüket Budapesten szenvedték el, amire büszke lehet a magyar válogatott, más kérdés, hogy ezzel semmire sem mennek Marco Rossi fiai, ha kedden nem nyernek Walesben.

Az utolsó játéknap előtt a magyar csapat 12 ponttal áll a második helyen, Walesnek 11, Szlovákiának 10 pontja van, utóbbi hatot éppen ellenünk szerzett.

Walesben mindössze egyszer, 1985-ben nyertünk, akkor Esterházy Márton, Hajszán Gyula és Détári Lajos góljaival 3-0 lett a vége. 

Azt már tudjuk, mit jelentene, ha most is be tudnánk venni a walesi fővárost, de érdemes megnézni a többi kimenetelt is.

Döntetlen esetén Walest ugyan magunk mögött tartanánk, de akkor az azeriek nagyszombati szereplésén múlna a sorsunk.

Az már eldőlt, hogy az azeriek a csoport utolsó helyén végeznek, és idegenben eddig egyetlen pontot sem szereztek, úgyhogy talán még a mi cardiffi győzelmünknél is nagyobb bravúr lenne az ő sikerük a szlovákok ellen.

Ha kikapunk, akkor Wales ünnepelhet, nekünk pedig marad a pótselejtező, amit a Nemzetek Ligájában elért második helyünknek köszönhetünk.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik