Magyar foci

Kovács István szerint is túlságosan tiszteltük Uruguayt

Nehezen indult a meccs, de nagy élményként élte meg a találkozót a Fehérvár játékosa.

A magyar válogatott az Uruguay elleni 2-1-es vereséggel avatta az új Puskás Ferenc Arénát péntek este. Szalai Ádám, Dzsudzsák Balázs és Szoboszlai Dominik is nyilatkozott a találkozót követően, Marco Rossi szövetségi kapitány pedig a szurkolóknak mondott köszönetet.

A molfehervarfc.hu a Vidi játékosát, Kovács Istvánt szólaltatta meg, aki szintén nagy élményként élte meg a stadionavatót.

Végtelenül büszke és hálás vagyok, hogy pályára léphettem a Puskás Aréna avatóján Uruguay ellen. Felemelő érzés volt ennyi szurkoló előtt futballozni, számomra ez egy örök élmény marad még akkor is, ha ez csupán egy barátságos találkozó volt. Mindenkit feldobott az a csodálatos hangulat, amit hatvanhétezer ember varázsolt a stadionba. Amiatt csalódottak vagyunk, hogy legalább egy döntetlent nem sikerült elérnünk, persze tisztában vagyunk azzal, hogy Uruguay magasabb polcon helyezkedik el a futball vitrinjében, mint mi. Becsülettel tettük a dolgunkat, de azt azért el kell ismerni, hogy mindkét uruguayi gólt klasszis teljesítmény előzte meg. Az első félidőben talán túlságosan is tiszteltük ellenfelünket és nem voltunk kellően agresszívak, a második félidő már rendben volt, a párharcokban sem féltettük magunkat, sajnos Kalmár Zsolt meg is sérült és bár engem is kellett ápolni a pályán, szerencsére nem történt komolyabb baj. Mindannyian nagyon várjuk a keddi sorsdöntő meccset Wales ellen, mindent megteszünk azért, hogy kiharcoljuk az Eb-re való kijutást már a jövő héten. Fantasztikus élmény lenne ebben a káprázatos Arénában jövő nyáron Eb-meccseken pályára lépni

– nyilatkozta Kovács István.

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

Olvasói sztorik