Magyar foci

Dzsudzsák: Életünk lehetősége előtt vagyunk, történelmet kell írnunk

A magyar válogatott péntek este stadionavató mérkőzésen 2-1-re kikapott az Uruguay ellen.

Vereséggel avatta fel a válogatott a Puskás Arénát
A bombaerős uruguayi válogatott ellen ugyan betalált Szalai Ádám, de így is kikapott a magyar válogatott.

Természetesen a találkozó után mikrofonhoz hívták a csapatkapitányt, Dzsudzsák Balázst is, aki elárulta, hogy bosszantja ugyan a vereség, de örül neki, hogy végre túl vannak ezen a meccsen és jöhet az igazi ki-ki meccs Wales ellen.

Le kell ülnünk megbeszélni néhány dolgot, mert volt ma néhány gyengébb periódusunk, ezeket ki kell javítani. El kell hinnünk, hogy ez a keddi mérkőzés csak a miénk lehet. Életünk lehetősége előtt vagyunk, történelmet kell, hogy írjunk. Nincs semmiféle kifogás, nincs az, hogy idegenben játszunk, nincs az, hogy kivel játszunk. Egy ország van mögöttünk és egy ilyen stadionban játszhatunk

– mondta Dzsudzsák a lefújás után.

A magyar válogatott kedd este 20:45-kor lép pályára Cardiffban, az utolsó Európa-bajnoki selejtezőn. Ha megnyeri azt a mérkőzést a magyar csapat, biztosan kijut az Eb-re.

Puskás Aréna stadionavató mérkőzés

Magyarország–Uruguay 1-2 (1-2)
Budapest, Puskás Aréna, 65 114 néző
v.: Damir Skomina (szlovén)
Magyarország: Dibusz – Bese, Baráth (Szalai A. – 72.), Lang, Korhut (Nagy Zs. – 76.) – Kalmár (Holman – 83.), Vida – Dzsudzsák (Kovács I. – 55.), Szoboszlai (Nagy Á. – 67.), Varga R. – Szalai Á. (Feczesin – 60.).
Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Uruguay: Muslera – González, Coates, Godín, Vina (Laxalt – 67.) – Rodríguez (Pereiro – 82.), Bentancur (Vecino – 53.), Valverde (Torreira 67.), Lozano – Cavani (Stuani – 74.), L. Suárez (Gomez – 46.).
Szövetségi kapitány: Óscar Tabárez
Gólszerző: Szalai (24.) ill. Cavani (15.), Rodríguez (22.)
Sárga lap: Kalmár (34.), Korhut (75.) ill. Coates (39.)

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Olvasói sztorik