A következő élő közvetítés része Vereséggel avatta fel a válogatott a Puskás Arénát

A magyar válogatott kikapott a stadionavatón

Edínson Cavaninak negyed óra is elég volt ahhoz, hogy felavassa a Puskás Arénát. Uruguay nagyon belekezdett a találkozó elején, végül Matías Vina megindulása és hibátlan passza kellett ahhoz, hogy megszülessen a vezető gól. Nem sokkal később már kettővel vezettek a vendégek, Brian Rodríguez csapta be Bese Barnabást, majd okosan a hosszú fölső sarokba tekert.

Két perc alatt jött viszont a válasz, Dzsudzsák Balázs eszmélt leggyorsabban, Varga Rolandot indította, aki felnézett és okosan Szalai Ádámhoz lőtt középre. A magyar válogatott csatára higgadtan a kapu bal alsó sarkába belsőzve szépített.

Ezután egy kicsit leült a meccs, az utolsó percekre viszont újra felpörgött, szerencsére Dibusz Dénes stabilan fogta a lövéseket. Szünetre egygólos hátrányban vonulhatott a magyar csapat.

Rendet rakott a fejekben Marco Rossi a szünetben, legalábbis sokkal nagyobb önbizalommal, bátrabban játszott a magyar válogatott térfélcserét követően. Sajnos ebből csak helyzetecskék születtek. Nem szakadtak meg a dél-amerikaiak viszont, egy-egy szép cselt, vagy indítást leszámítva kényelmesen adogattak a pályán, így a lelkes magyaroknak is több lehetőségük volt kibontakozni.

Rengeteget cserélt Uruguay a második félidőben, ami rendre megakasztotta a játékot, ráadásul a mieink is kihasználták a maximális, hat cserelehetőséget. Nagyobb baj, hogy Kalmár Zsoltot egy szerencsétlen becsúszása után hordágyon kellett levinni a pályáról, ő könnyen lehet, hogy nem játszhat majd Wales ellen.

A végére ritmustalan, darabos lett a mérkőzés, így aztán az eredmény sem változott: a magyar válogatott 2-1-re kikapott a Puskás Aréna stadionavatóján.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik