Magyar foci

Gulácsit jegelni kell, Orbán sorsa bizonytalan

Fontos napok előtt a magyar válogatott.

Gulácsi Péter és Orbán Willi kivételével minden játékos megérkezett a magyar válogatott telki edzőközpontjába. A magyar szövetség honlapjának keddi beszámolója szerint az RB Leipzig kapusa csütörtökön csatlakozik a csapathoz, míg a belső védő érkezése orvosi vizsgálatainak eredményétől függ.

Az RB Leipzig vezetői azt kérték Marco Rossi szövetségi kapitánytól, hogy az utóbbi hónapok sorozatterhelése miatt biztosítson néhány pihenőnapot Gulácsi számára – az Uruguay elleni stadionavatón Dibusz Dénes áll a magyar válogatott kapujában.

Orbán október 30-án szenvedett térdsérülést, kedden újabb orvosi vizsgálatokon vesz részt, ezek eredménye döntően befolyásolja majd, hogy csatlakozhat-e a nemzeti együttes keretéhez – írja az MTI.

A futballisták kedden két edzésen vesznek részt a hétfői regenerációt követően. A magyar válogatott pénteken Uruguayt fogadja a jövő évi Európa-bajnokságon három csoporttalálkozónak és egy nyolcaddöntőnek otthont adó Puskás Aréna avatásán, majd jövő kedden Wales vendége lesz sorsdöntő Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen, melyen győzelem esetén kijut a kontinensviadalra.

Kiemelt kép: FRANK HOERMANN / SVEN SIMON / SVEN SIMON / DPA PICTURE-ALLIANCE

Olvasói sztorik