Magyar foci

Milliós büntetéssel sújtotta az Újpestet és a Fehérvárt is az MLSZ

Kedden ismét ülésezett az MLSZ fegyelmi bizottsága, és ahogy legutóbb a Ferencváros – Újpest derbit követően, úgy ezúttal is vastagon fogott a ceruza, ugyanis az alábbi büntetések születtek:

Bezáratja az MLSZ a B-közepet a Fradi stadionjában
Egy mérkőzésre büntették meg a klubot, amely pénzbeli bírságot is kapott.
  • A FEB az Újpestet a ZTE elleni hazai bajnoki mérkőzésén szurkolói részéről történt rendzavarásokért és rasszista megnyilvánulásokért 1.000.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, továbbá elrendeli a sportszervezet hazai bajnoki mérkőzéseinek lejátszására kijelölt Ilovszky Rudolf Stadion „C3” szektorának 1 (egy) soron következő hazai NB I-es bajnoki mérkőzésen történő lezárását. A FEB a most folyó bajnoki évben ezt megelőzően, egy esetben már hozott elmarasztaló határozatot a sportszervezettel szemben szurkolóinak rasszista megnyilvánulásai miatt.
  • A FEB a Fehérvár FC-t az FTC elleni hazai bajnoki mérkőzésén szurkolói részéről történt pirotechnikai eszközök használatáért és mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért 2.000.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi. A FEB a most folyó bajnoki évben ezt megelőzően, egy esetben már hozott elmarasztaló határozatot a sportszervezettel szemben szurkolóinak pirotechnikai eszközök használata miatt.

A kiemelt képen az újpesti tábor a februári Újpest – Ferencváros mérkőzésen. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Olvasói sztorik