Magyar foci

Csoportelsőként elitkörös az U17-es válogatott

Németh Antal együttese utolsó mérkőzésén sem kapott gólt a minszki Eb-selejtező tornán.

A magyar U17-es válogatott a házigazda fehéroroszok elleni döntetlennel és a lettek 3-0-s legyőzésével a háta mögött várta az utolsó csoportkört Minszkben, és abban a kényelmes helyzetben léphetett pályára a szerbek ellen, hogy egy döntetlennel is biztos a továbbjutása.

A szerbek ezzel szemben egy győzelemmel és vereséggel várták a találkozót, így számukra egyáltalán nem volt még biztos a csoportból való továbblépés – írja az MLSZ honlapja.

Ennek megfelelően a szerb csapat kezdte aktívabban a mérkőzést, de a mieink védekezése nagyszerűen működött, stabilan, szervezetten játszottunk, a szerbek mezőnyfölényük ellenére alig tudtak lehetőségekig eljutni, inkább távoli lövésekkel próbálkoztak.

A magyar válogatott nem kizárólag a védekezésre figyelt, a labdaszerzésekből gyors akciókat vezettünk, melyek végén több helyzetet is kialakítottunk, az első félidőben Németh Dániel járt a legközelebb a gólszerzéshez egy látványos támadás végén.

A gól nélküli első félidőt követően a szerbek próbáltak támadásban maradni, de továbbra sem tudták megbontani a védelmünket. A játékrész közepén Sztankovics második sárga lapja miatt tíz főre fogyatkozott az ellenfél, és támadói innentől kezdve szinte egyáltalán nem jelentettek veszélyt a kapunkra.

Nem találkozott még ehhez hasonló irammal az U17-es válogatott
Még van egy mérkőzés, amelyen Preisinger Sándor csapata kiharcolhatja a továbbjutást.

A magyar gárda viszont lőtt egy kapufát, és kidolgozott néhány lehetőséget, gól azonban nem született. Az utolsó percekben a mieink zavartalanul adogathattak a felezővonal közelében, a szerbek  meg sem próbáltak labdát szerezni, kizárólag a döntetlen őrzésére figyeltek.

Így pörgött le a négyperces hosszabbítás is, a magyar válogatott egy győzelemmel és két döntetlennel, 3-0-s gólkülönbséggel megnyerte a csoportját, és várhatja az elitkörös sorsolást.

Gratulálok a játékosoknak az egész tornán nyújtott teljesítményükhöz, egy nagyon nehéz csoportból jutottunk tovább kapott gól nélkül, az első helyen. A szerbek elleni meccsen a két félidő első felével voltam leginkább elégedett, a szünet előtt nehezen tudtunk mit kezdenek ellenfelünk letámadásával, ebben a periódusban voltak nehézségeink, túlzottan is védekezésre kényszerültünk. Ezt leszámítva azonban végrehajtottuk, amit terveztünk, a védekezésünk jól működött, és a kiállítás után közel álltunk a győzelem megszerzéséhez. Nagyon elégedett vagyok a játékosok hozzáállásával, a teljes torna alatt példásan dolgoztak, remek egység alakult ki a csapaton belül, valamint a stábtagok is fantasztikus munkát végeztek az elmúlt hetekben, és ne feledkezzünk meg azokról a futballistákról sem, akik most nem voltak a keret tagjai, de a felkészülés során rengeteget hozzátettek a közös munkához. Örülünk a továbbjutásnak, de az elitkörig még bőven van miben fejlődnünk, bízom benne, hogy ez a siker nagy lökést ad minden kerettagnak a további feladatokhoz, és alapot jelent az előrelépéshez. Végül szeretnék innen is sok sikert kívánni az U17-es világbajnokságon résztvevő válogatottnak, Fehéroroszországból is szurkoltunk nekik, és bízunk benne, hogy ők is elérik céljukat Brazíliában

– értékelt a lefújás után Németh Antal szövetségi edző.

U17-es Eb-selejtező, 3. forduló:

Magyarország–Szerbia 0-0
Fehéroroszország–Lettország 1-0

A csoport végeredménye:
1. Magyarország 5 pont
2. Szerbia 4 pont
3. Fehéroroszország 4 pont
4. Lettország 3 pont

Kiemelt kép: MLSZ

Olvasói sztorik