Magyar foci

Nem találkozott még ehhez hasonló irammal az U17-es válogatott

Még van egy mérkőzés, amelyen Preisinger Sándor csapata kiharcolhatja a továbbjutást.

Megírtuk: a magyar válogatott hiába vezetett két góllal, végül 2-2-es döntetlent játszott az ausztrál csapattal kedden a Brazíliában zajló U17-es labdarúgó-világbajnokságon.

Kétgólos előnyt herdáltak el az U17-esek a vébén
Pontja már van a magyar csapatnak, de két kör után utolsó a csoportban.

Preisinger Sándor szövetségi edző csapata, amely a szombati nyitófordulóban 4-2-re kikapott Nigériától, Baráth Péter fejesével szerzett vezetést, majd Zuigeber Ákos büntetőből növelte az előnyt. A második félidőben az ausztrálok előbb szintén 11-esből szépítettek, majd nem sokkal később egyenlítettek is a goianiai találkozón.

Sajnos ismét az történt, mint Nigéria ellen: hetven percig működött az elképzelésünk, vezettünk, de az ellenfél megbüntette a hibáinkat. Játékosaim végig hajtottak, mindent kiadtak magukból, ami bennük volt, ebből a szempontból nem érheti őket kritika, de elég volt néhány taktikai, helyezkedési hiba, és pontot vesztettünk egy olyan mérkőzésen, ahol már kezünkben volt a győzelem. Ez itt a világbajnokság, saját bőrünkön tapasztaljuk, hogy ezen a szinten jóval magasabb az iram, nagyobb nyomást helyeznek ránk az ellenfelek, mint akár az Európa-bajnokságon, a mi játékosaink ezt megelőzően nem találkoztak ehhez hasonlóval. Bosszantó a pontvesztés, de még mindig van egy mérkőzés, amelyen kiharcolhatjuk a továbbjutást, a következő két napban azon leszünk, hogy minél jobban felkészüljünk Ecuador ellen.

– értékelt a lefújás után Preisinger az MLSZ honlapjának.

A döntetlen azt is jelentette, hogy a két forduló után százszázalékos Nigéria továbbjutott a csoportból, az afrikaiakat Ecuador követi három ponttal, az ausztráloknak és a magyaroknak egy-egy pontjuk van, előbbiek jobb gólkülönbségükkel állnak a harmadik helyen.

A pénteki zárókörben a magyarok Ecuadorral találkoznak.

A 24 csapatos tornán a hat négyes csoportból az első kettő mellett a négy legjobb harmadik jut a nyolcaddöntőbe, onnantól egyenes kieséses rendszerben folytatódik a küzdelem.

U17-es labdarúgó-vb, 2. forduló, B csoport:

Magyarország – Ausztrália 2-2 (2-0)
Magyarország:
Hegyi – Buna, Balogh, Horváth, László – Posztobányi (Kosznovszky, 79.), Kata, Baráth – Zuigeber (Major, 29.), Mester (Ominger, 73.), Németh.
Ausztrália: Pavlesic – Abdulahi, Courtney-Perkins, Mlinaric, Rawlins (Kirdar 65.), Powell – Teague, Watts, – Hammond, Botic, Peupion (Duzel, 81.).
gól: Baráth (14.), Zuigeber (20., 11-esből), illetve Botic (69., 11-esből), Watts (74.)

 

A csoport másik mérkőzésén:
Nigéria – Ecuador 3-2 (1-1)

 

Az állás: 1. (és továbbjutott) Nigéria 6 pont, 2. Ecuador 3, 3. Ausztrália 1 (3-4), 4. Magyarország 1 (4-6)

A csoport további programja:
3. forduló:
péntek: Ausztrália – Nigéria, Brazíliaváros 21.00
péntek: Magyarország – Ecuador, Goiania 21.00

Kiemelt kép: MLSZ

Olvasói sztorik