Magyar foci sport

Hat perc alatt bukott el a magyar U17-es válogatott a vb-nyitányon

Vereséggel kezdte meg szereplését a magyar U17-es válogatott a brazíliai korosztályos világbajnokságon, Preisinger Sándor tanítványai a 79. percben még 2-1-re vezettek, végül 4-2-es vereséget szenvedtek Nigériától.

„Sok ügyes fiatal van, csak jobban kéne használni őket a felnőtt futballban”
A Puskás Akadémia mellett a Honvéd adja a legtöbb játékost az U17-es vébén szereplő válogatottba. Simon Miklós szerint a fiataloknak el kell hinniük, hogy elég jók.

Álomrajtot vett a magyar csapat, hiszen már a 3. percben megszerezte a vezetést: László Dávid balról a hosszú oldalra ívelt, a középső védő csúnyán alászaladt, Komáromi György pedig közelről nem hibázott (0-1).

A következő percekben Nigéria nagy fölényben futballozott, de hiába volt nála a labda, a magyar kapura teljesen veszélytelennek tűt. Az egyenlítéshez kellett a védelem is, a 19. percben Wisdom Ubani kapott jó labdát, befordult a 16-oson belülre, amikor Orosz Donát hátulról szabálytalankodott vele.

A jogos tizenegyest a csapatkapitány Samson Tijani a kapu jobb alsó sarkába lőtte (1-1).

A nigériai mezőnyfölény ellenére a 28. percben ismét magyar gól született: Orosz jobbról passzolt Major Sámuel elé, a Salzburg középpályása pedig 16 méterről nem hibázott (1-2).

A második félidőben sem változott a játék képe, Nigéria irányított, Magyarország védekezett, félő volt, ezt a nyomást nem lehet végigbírni – akkor sem, ha az afrikai csapat fölénye meddő volt.

A 79. percben egyenlített az ellenfél, Ibrahim Said bal oldali szögletére Hegyi Krisztián nagyon rosszul mozdult ki kapujából, és Usman Ibrahimnak nem volt nehéz dolga az üres hálóba bólintani (2-2).

Egy perc sem telt el, máris Nigériánál volt az előny, ezúttal Oluwatimilehin Adeniyi volt eredményes (3-2).

A 85.percben Tijani szabadrúgása megpattant, és a jobbra mozduló tehetetlen Hegyi mellett a kapu bal oldalába vágódott (4-2).

U17-es vb

B csoport, 1. forduló:
Nigéria – Magyarország 4-2 (1-2)
gól: Tijani (20., 85. – az elsőt 11-esből), Ibrahim (79.), Adeniyi (81.), illetve Komáromi (3.), Major (28.)

 

A csoport:
Brazília – Kanada 4-1 (2-0)

Kiemelt fotó: Fifa.com

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!