Magyar foci

Hat perc alatt bukott el a magyar U17-es válogatott a vb-nyitányon

Vereséggel kezdte meg szereplését a magyar U17-es válogatott a brazíliai korosztályos világbajnokságon, Preisinger Sándor tanítványai a 79. percben még 2-1-re vezettek, végül 4-2-es vereséget szenvedtek Nigériától.

„Sok ügyes fiatal van, csak jobban kéne használni őket a felnőtt futballban”
A Puskás Akadémia mellett a Honvéd adja a legtöbb játékost az U17-es vébén szereplő válogatottba. Simon Miklós szerint a fiataloknak el kell hinniük, hogy elég jók.

Álomrajtot vett a magyar csapat, hiszen már a 3. percben megszerezte a vezetést: László Dávid balról a hosszú oldalra ívelt, a középső védő csúnyán alászaladt, Komáromi György pedig közelről nem hibázott (0-1).

A következő percekben Nigéria nagy fölényben futballozott, de hiába volt nála a labda, a magyar kapura teljesen veszélytelennek tűt. Az egyenlítéshez kellett a védelem is, a 19. percben Wisdom Ubani kapott jó labdát, befordult a 16-oson belülre, amikor Orosz Donát hátulról szabálytalankodott vele.

A jogos tizenegyest a csapatkapitány Samson Tijani a kapu jobb alsó sarkába lőtte (1-1).

A nigériai mezőnyfölény ellenére a 28. percben ismét magyar gól született: Orosz jobbról passzolt Major Sámuel elé, a Salzburg középpályása pedig 16 méterről nem hibázott (1-2).

A második félidőben sem változott a játék képe, Nigéria irányított, Magyarország védekezett, félő volt, ezt a nyomást nem lehet végigbírni – akkor sem, ha az afrikai csapat fölénye meddő volt.

A 79. percben egyenlített az ellenfél, Ibrahim Said bal oldali szögletére Hegyi Krisztián nagyon rosszul mozdult ki kapujából, és Usman Ibrahimnak nem volt nehéz dolga az üres hálóba bólintani (2-2).

Egy perc sem telt el, máris Nigériánál volt az előny, ezúttal Oluwatimilehin Adeniyi volt eredményes (3-2).

A 85.percben Tijani szabadrúgása megpattant, és a jobbra mozduló tehetetlen Hegyi mellett a kapu bal oldalába vágódott (4-2).

U17-es vb

B csoport, 1. forduló:
Nigéria – Magyarország 4-2 (1-2)
gól: Tijani (20., 85. – az elsőt 11-esből), Ibrahim (79.), Adeniyi (81.), illetve Komáromi (3.), Major (28.)

 

A csoport:
Brazília – Kanada 4-1 (2-0)

Kiemelt fotó: Fifa.com

Olvasói sztorik