Magyar foci

Orbánnál járt a FIFA bukott elnöke

Azok után hogy Sepp Blatter a Testnevelési Egyetemen tartott előadást, pénteken Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) korábbi elnökét.

A Nemzeti Sport beszámolója szerint a beszélgetésen szóba került többek között a napokban elkészülő új Puskás Aréna, a Magyarország-Uruguay nyitó mérkőzés, a tíz éve alapított FIFA Puskás-díj, a csütörtöki CSZKA Moszkva-Ferencváros Európa-liga-csoportmeccs és a közelgő Wales-Magyarország, sorsdöntő Eb-selejtező is.

Távozik a futball Kádár Jánosa, mégsem fog változni semmi
Új elnököt választ a FIFA, Sepp Blatter tizennyolc év után távozik. Nem önszántából, eltiltották. De a szellemével nehéz lesz megbirkózni.

Blatter 17 évig főtitkára, 17 évig elnöke volt a FIFA-nak, 2015-ben viszont korrupció gyanújába keveredett (kétmillió svájci frankkal nem tudott elszámolni) és lemondott a szövetség vezetéséről. 2016-ben jogerősen hatéves eltiltást kapott összeférhetetlenség és hűtlen kezelés miatt – de jól járt, hiszen a FIFA feljebbviteli bizottsága nyolc évről mérsékelte hatra az eltiltását.

Kiemelt fotó: Fabrice COFFRINI / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik