Magyar foci

Sok magyar drukker pórul járt, aki ott akart lenni a sorsdöntő meccsen

Elmegyünk bárhova

– szokta énekelni a magyar válogatott szurkolótábora a hokivébéken, legyen az akár Krakkóban, akár a dél-koreai Gojangban, de lelkesedésben és utazási kedvben a futballcsapat esetében sincs hiány. Így volt ez a spliti horvát-magyar esetében is, ahol tele volt a vendégszektor, és így lesz ez a november 19-i, cardiffi Eb-selejtezőn is, amelyen a továbbjutás lesz a cél Gareth Bale bandája ellen.

A walesiek elleni jegyeket szerdán 10 órától kezdték árusítani a Bálnában és a meccsjegy.mlsz.hu oldalon, és az érdeklődést jól mutatja, hogy a belépők 20 perc alatt el is keltek. A 24.hu információi szerint sokan pórul jártak azok közül, akik a Bálnában álltak sorban, mert az online felületen, amely egyébként többször is lehalt a terheltség miatt, gyorsabban elkapkodták a jegyeket.

A jegy nélkül maradók közül többen már a repülőjegyet és a szállást is lefoglalták a cardiffi meccsre, úgyhogy kérdés, bevállalják-e így is az utat, vagy megpróbálnak még az interneten, netán a találkozó előtt a helyszínen jegyet vadászni.

A magyar válogatott meccsein a szurkolást vezénylő Carpathian Brigade nevű csoport a Facebook-oldalán azt írja, arra kérnek mindenkit, aki a hazai oldalra próbál jegyhez jutni, hogy azt a 117-118-as, közvetlen a vendég melletti szektorokba tegye. Ugyanakkor azt az információt kaptuk, hogy ha a magyarok a walesieknek fenntartott helyre vesznek jegyet, nem fogják beengedni őket, úgyhogy ez patthelyzetnek tűnik, de bizonyára lesz még állásfoglalás az ügyben az MLSZ részéről.

Bár Splitben a himnusz helyett a kurvagyenge rigmus szólt, a korábbi idegenbeli meccsek alapján nyugodtan mondhatjuk, a szurkolókon semmi nem fog múlni.

Olvasói sztorik