Magyar foci

Tét nélkül már nagyon ment az U19-es válogatottnak

A továbbjutásra már nem volt esélye a magyar U19-es válogatottnak Kazahsztán ellen. Az Eb-selejtező minitorna utolsó fordulójában sikerült szépen búcsúznia a sorozattól, már az első félidő után 3-0-ra vezetett csapatunk. A második játékrészben még kétszer betaláltak játékosaink, így 5-0-s győzelemmel zártuk a tornát.

A szépítésért lépett pályára férfi U19-es válogatottunk a Győr Alcufer Stadionban. A hazai rendezésű Eb-selejtező minitorna első mérkőzésén Georgiától szenvedett 4–2-es vereséget, egy félidőt emberhátrányban küzdve végig. A Horvátország elleni 2–0-s kudarccal pedig biztossá vált, hogy Bene Ferenc együttese nem lesz ott a tavaszi Eb-selejtező elitkörben – írta tudósításában az MLSZ.

A torna utolsó fordulójában a horvátok ellenihez képest erősen felforgatott kezdőcsapattal álltunk ki, egyedül Varju Benedek és Bukta Csaba maradt a helyén. Ásványi Balázs helyett ezúttal Kiss Ágoston kapott szerepet a kapuban; a szövetségi edző kezdőként számított Kalmár Olivérre, Nyári Patrikra (aki a csapatkapitányi karszalagot is megkapta), Tóth-Gábor Kristófra, Cipf Dominikre, Farkas Marcellre, Radics Mártonra, Kalafat Kaan Almosra és Lakatos Csaba Benjáminra is.

Egyre kínosabb pofonokba szalad bele Gera Zoltán U21-es válogatottja
Ezúttal egy büntetővel győzött Szlovénia.

A kezdés előtt ellenfelünk éppúgy 0 ponttal állt, mint a magyar válogatott. A kazahok a csoport utolsó helyéről várták a mérkőzést, miután Georgia 3–1-re, míg Horvátország 3–0-ra győzte le őket.

A negyedik kalapból sorsolt kazah ellenféllel szemben már a mérkőzés elején fölényt harcoltunk ki. Hosszú percekig járattuk a labdát anélkül, hogy a vendégek meg tudták volna szerezni, komoly támadást azonban nem láthattunk. A 8. percben Radics Márton próbálkozott beadással, labdája pedig a kapu fölé kanyarodott. Nem sokkal később Tóth-Gábor Kristóf lövése kerülte el a kaput.

A 19. percben Kalafat lőtt kapura a labda pedig az egyik védő kezére pattant. Az ezért megítélt tizenegyest Nyári Patrik értékesítette – ezzel megszerezve a vezetést (0–1).

Két perc elteltével Cipf lövését védte a kapus. Továbbra is mi birtokoltuk többet a labdát, a kazahok kapura lövésig sem jutottak el. A mi részünkről Tóth-Gábor találta el a kapufát, aztán Nyári szabadrúgását ütötte ki a hálóőr. A 34. percben Farkas adta be a labdát, amit Cipf Dominik középről fejelt a hálóba (0–2).

A félidő hajrájára is jutott magyar helyzet: Nyári és Radics játszott össze, de ebből még nem született gól. A kazahok azonban nem tudtak felszabadítani, a labda a csapatkapitány elé került, aki kilőtte a bal felsőt (0–3), így magabiztos előnnyel vonulhatott csapatunk a szünetre.

A fordulás után magyar fölénnyel folytatódott a játék. Az 53. percben a félidő első gólja is megszületett. Kalmár Olivér passzolt Tóth-Gábor Kristófhoz, és az Illés Akadémia labdarúgója ziccerből megszerezte a negyedik találatunkat (0–4).

Már a 81. percben jártunk, amikor Cipf Patrik két védőt lerázva, a kapus mellett a jobb alsóba helyezett, ezzel megszerezve saját maga második és a csapat ötödik gólját a találkozón.

Olvasói sztorik