Magyar foci

„Ez a teljesítmény biztosan nem lesz elég Walesben”

Az 1-0-s sikerrel végződő Magyarország-Azerbajdzsán Eb-selejtező után Szoboszlai Dominik, a Red Bull Salzburg játékosa elmondta, nem volt egyszerű az összecsapás, amelyből ezt az egygólos győzelmet tudták kihozni.

Tudunk ennél jobban is játszani, én is személy szerint. Az a legfontosabb, hogy sikerült megszereznünk a három pontot, így maradt esélyünk a továbbjutásra. Megvoltak a lehetőségeink a második gólra, de nem éltünk velük. De most még ez az egy gól is elég volt a győzelemhez

– nyilatkozta. Hozzátette: a felnőtt szurkolók teljesen más atmoszférát képesek teremteni, de a Groupama Arénában jelen lévő tizenötezer gyerek is nagyszerű hangulatról gondoskodott.

A bíró mentett meg minket az azeriek ellen
Marco Rossi kapitány három helyen változtatott a kezdőcsapaton.

A győztes gólt szerző Korhut Mihály elárulta: edzéseken hasonló helyről szokta gyakorolni a lövéseket, mint ahonnan az azerieknek betalált, és nagyon örül, hogy első gólja ilyen látványosra sikerült, ráadásul három pontot ért.

„Az első félidőben jól játszottunk, és a szünetben arról beszéltünk, hogy nem szabad kiengednünk, maradjon meg a lendületünk. A szünet után is kontroll alatt tudtuk tartani a játékot, de a támadásaink már kevésbé volt hatékonyak” – nyilatkozta.

Az azeriek meg nem adott góljáról azt mondta: a játékvezetői döntést mindig el kell fogadni, még akkor is, ha éppen szerencsések vele.

A magyar csapat kapitánya, Dzsudzsák Balázs kiemelte, hogy hozták a kötelező győzelmet, a horvátországi vereség után három nappal az volt számukra a legfontosabb, hogy stabilizálják a játékukat, legyen meg a siker, és így Walesben az utolsó mérkőzésük egy ki-ki meccs legyen.

„Az első félidőben a jó arcát mutatta a válogatott, több gólszerzési lehetőségünk volt, csak az utolsó passzoknál jött egy-egy blokk az ellenféltől, vagy mi rontottunk, könnyelműsködtünk.

A második játékrészben nyújtott teljesítményünk viszont biztosan nem lesz elég Walesben

– mondta.

Hozzátette, a csapatnak vannak problémái, a játékosoknak a novemberi találkozóig három-négy hét áll a rendelkezésükre, hogy összekapják magukat. Kiemelte, nagy köszönettel tartoznak a kilátogató gyerekeknek a lelkes biztatásért.

Rossi: Jól reagáltunk, büszke vagyok a fiúkra
A szövetségi kapitány ugyanakkor elismerte, hogy szerencsénk is volt a végén.

Kovács István szerint a horvátországi mérkőzés még benne volt a magyar játékosok fejében, a második félidőben pedig a lábaikban is éreztette hatását.

„A minimális különbségnél mindig benne van az ellenfél részéről egy talált gól. Nem sportszerű, de örülök, hogy nem adták meg az azeri találatot” – mondta. Hozzátette, számára az ilyen kibrusztolt siker értékesebb, mint egy laza meccsen aratott három-négygólos győzelem.

Gulácsi Péter, a magyarok kapusa kiemelte: egyoldalú mérkőzés volt, amelyen az hiányzott, hogy nem szerezték meg a második találatot.

„Az utolsó húsz percben labdával már passzívak voltunk, inkább figyeltünk az előnyünk megtartására. Bízunk benne, hogy lesz tétje a cardiffi mérkőzésünknek, amelyen egy más kvalitású ellenféllel találkozunk, de már sikerült őket meglepnünk itthon. Bár ennyi helyzetünk Walesben aligha lesz” – vélekedett az RB Leipzig légiósa.

Eb-selejtező, E csoport

Magyarország – Azerbajdzsán 1-0
Magyarország: Gulácsi – Lovrencsics G., Orbán, Baráth, Korhut – Vida M. – Dzsudzsák (Nagy D., 71.), Szoboszlai (Holman, 76.), Kovács I. (Sigér, 86.), Sallai – Szalai Á. Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Azerbajdzsán: Balayev – Pashayev, B. Hüseynov (Khalilzade, 66.), Mustafazade, Rahimov – Eddy, Garayev, Richard Almeida (Abdullayev, 58.) – Ramazanov (Dadasov, 85.), Sheydaev, Khalidze. Szövetségi kapitány: Nikola Jurcevic
Gólszerző: Korhut (10.)
Sárga lap: Lovrencsics (25.), Korhut (73.), illetve Rahimov (12.), Eddy (67.) 

Kiemelt fotó: MTI/Czagány Balázs

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik