Magyar foci

„Budapesten mi követtünk el hibánkat, most az ellenfelünk”

Zlatko Dalic, a horvátok szövetségi kapitánya szerint a hibák mindig benne vannak a futballban, de a könnyen szerzett góloktól eltekintve is megérdemeltnek érezte csapata 3-0-s győzelmét a magyarok elleni Európa-bajnoki selejtezőn.

Borzalmas hibákkal nyírta ki magát a válogatott a horvátok ellen
A magyar labdarúgó-válogatott 3-0-ra kikapott Horvátországtól az Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

„Nem volt könnyű meccs, de nagyon jól játszottunk már a találkozó elejétől, agresszívak voltunk, letámadtuk ellenfelünket, jár a gratuláció az egész csapatnak. Nagyon könnyen szereztük két gólt, de megérdemeltük a sikert, mert sokat tettünk azért, hogy megszerezzük a három pontot. A második félidőben már nem játszottunk magas szinten, próbáltunk tartalékolni, mert három nap múlva, Wales ellen szeretnénk bebiztosítani az Európa-bajnoki részvételünket. A labdarúgásban mindig benne van a pakliban a hiba, Budapesten mi követtünk el hibánkat, most az ellenfelünk. Még nincs vége a sorozatnak, remélem, Walesben is hasonló teljesítményt tudunk nyújtani” – idézte Dalicot a magyar szövetség hivatalos honlapja.

A szakember a Dnevniknek elmondta, nincs rá elég szó, hogy kifejezze háláját a splitieknek, szerinte a válogatott története során sohasem játszott még jobb atmoszférában.

Nem volt petárda, tűzijáték, trágár kiabálás. Dalmácia megérdemelte ezt a meccset és ezt a sikert, köszönet mindenkinek, aki kijött a Poljudba

– mondta.

Hozzátette, játékosai fantasztikusak voltak, különösen az első félidőben. És bár lehet, kicsit ellazsálták a második félidőt, ez is belefért, így lehetett tartalékolni a Wales elleni, vasárnapi mérkőzésre.

„Ezek a srácok megérdemlik a figyelmemet és a bizalmamat, különösen igaz ez Ivan Rakiticre és Ante Rebicre. Egy pillanatig sem voltak kétségeim velük kapcsolatban. Beszéltem velük, megállapodtunk és a bizalomra a lehető legjobban reagáltak” –nyilatkozta.

A keretben változás lesz, elárulta, hogy a sárga lapok miatt kieső Marcelo Brozovic helyére Filip Bradaricot, a Hajduk Split középpályását hívja majd meg.

Eb-selejtező, E csoport, 7. játéknap

Szlovákia-Wales 1-1 (0-1)
Horvátország-Magyarország 3-0 (3-0)

 

A csoport állása:
1. Horvátország  6  4  1  1  13- 5  13 pont
2. Szlovákia     6  3  1  2  10- 8  10
3. Magyarország  6  3  –  3   7- 9   9
4. Wales         5  2  1  2   5- 5   7
5. Azerbajdzsán  5  –  1  4   5-13   1

Kiemelt fotó: Farkas Norbert / 24.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik