Magyar foci

Marco Rossi: Szeretnék bocsánatot kérni

„Benne van, hogy kikapunk, de nem így.”

A magyar válogatott 3-0-ra kikapott csütörtökön a világbajnoki ezüstérmes horvát csapat vendégeként a spliti Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.

Borzalmas hibákkal nyírta ki magát a válogatott a horvátok ellen
A magyar labdarúgó-válogatott 3-0-ra kikapott Horvátországtól az Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

A horvátok 2004 óta, három döntetlen és egy vereség után először győzték le a magyarokat, akik ebben a párharcban továbbra is nyeretlenek idegenben. Érthető, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány csalódottan értékelt.

Szeretnék bocsánatot kérni a szurkolóktól, akik elkísértek minket. Benne van, hogy kikapunk, de nem így. Süllyedő hajónak tűnt a csapatunk, de én vagyok a kapitány. Szomorúak vagyunk. Tudtuk, hogy jobbak, mint mi, de nem ilyen módon kellett volna veszíteni. Ha nyerni akarunk, teljesen más hozzáállásra lesz szükségünk a jövőben. Egészen elképesztő hibákat követtünk el ma este.

Willi Orbán is elmondta a véleményét.

Jó tervünk volt a mérkőzésre, de nagyon buta hibákat követtünk el. Csalódottak vagyunk, de már előre kell tekintenünk. Fontos lesz az azeriek elleni meccs, mert vissza kell szereznünk az önbizalmunkat.

A válogatottba 2016 után visszatérő Vida Máté sajnálja a történteket, mert meglepetésre készült a csapat:

De három egyéni hibából saját magunkat vertük meg. Vasárnapra nehéz lesz felkészülnünk, de együtt lesz a csapat, és javítunk Azerbajdzsán ellen.

A magyarok az éllovastól elszenvedett vereséggel továbbra is harmadik helyen állnak, de megmaradt az esélyük az Eb-részvétel kiharcolására, mivel a második szlovákok a Wales elleni döntetlennel csak egypontos előnyre tudtak szert tenni.

Marco Rossi együttese vasárnap 18 órától a sereghajtó Azerbajdzsánt fogadja a Groupama Arénában, és mindenképpen nyernie kell, hogy esélye maradjon az első két hely megszerzésére.

Eb-selejtező, E csoport, 7. játéknap

Szlovákia-Wales 1-1 (0-1)
Horvátország-Magyarország 3-0 (3-0)

 

A csoport állása:
1. Horvátország  6  4  1  1  13- 5  13 pont
2. Szlovákia     6  3  1  2  10- 8  10
3. Magyarország  6  3  –  3   7- 9   9
4. Wales         5  2  1  2   5- 5   7
5. Azerbajdzsán  5  –  1  4   5-13   1

Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor

Olvasói sztorik