Magyar foci

Ennyit a városnézésről: konvojban viszik be a magyar szurkolókat Splitbe

Nincsenek könnyű helyzetben azok a magyar szurkolók, akik az utolsó pillanatra hagyták a megérkezést Splitbe a Horvátország-Magyarország Európa-bajnoki selejtezőre.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a városba érkező magyar rendszámú autókat egy szurkolói zónának nevezett, nem éppen jó állapotban lévő gyárépület parkolójába terelték.

Gyárépület parkolójába terelték a magyar szurkolókat a horvát rendőrök
Egy nappal az Eb-selejtezős mérkőzés előtt betörték egy autó üvegeit és rátámadtak a magyar drukkerekre a helyi huligánok.

Helyszíni tudósítónk szerint azonban délután négy óra körül az utolsó spliti fizetőkapunál a rendőrök minden magyar rendszámú autót félreállítottak, felírták a rendszámokat, hogy mennyien vannak, van-e szállásuk a mérkőzést követő éjszakára, és miközben a helyiek folytathatták útjukat, addig a magyarokat az utolsó 20 kilométeren konvojban viszik be a városba.

Fotó: Farkas Norbert / 24.hu

Az autópálya mellett egyébként óriási a készültség, minden benzinkúton rendőrök állnak, tudósítónk arról is beszámolt, hogy a Split előtti utolsó pihenőnél hárombusznyi készenléti rendőrt is látott – igaz, nyugodtan kávézgattak éppen.

Videón, ahogy a magyar szurkolókra támadnak a horvátok
A horvát lapok egy sérültről is írnak.

A szurkolók egy része úgy véli, már nehézkes így a közlekedés, de a biztonság az első, mások arra panaszkodtak, szerettek volna még a mérkőzés előtt kicsit várost nézni, lemenni a tengerhez, de erre nem lesz lehetőség.

Kérdés, hogy de mi lesz meccs után, kinek hogyan garantálják a biztonságát, kapnak-e akkor is rendőri felvezetést, illetve a szállással rendelkezők hogyan érnek el oda.

A mérkőzés 20.45-kor kezdődik a Poljud-stadionban, mindkét csapatnak elég fontos lenne a győzelem. Az már korábban eldőlt, hogy a magyar szektor tele lesz, a valamivel több, mint 1400 jegyet egy nap alatt elkapkodták a szurkolók.

Kiemelt kép: Farkas Norbert / 24.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik