Magyar foci

Gyárépület parkolójába terelték a magyar szurkolókat a horvát rendőrök

Csütörtökön Splitben játszik Horvátországgal a magyar labdarúgó-válogatott az Európa-bajnoki selejtezősorozatban. Mivel szomszédos országról van szó, értelemszerűen rengeteg magyar drukker indult útnak, nekik azonban kellemetlen élményekben van részük.

Videón, ahogy a magyar szurkolókra támadnak a horvátok
A horvát lapok egy sérültről is írnak.

Szerdán egy magyar autó ablakait törték be horvát huligánok, később pedig szurkolókra támadtak. A horvát rendőrség ezért arra kérte a magyarokat, hogy a meccsnapon ne nagyon sétálgassanak a városban.

Ezt annyira komolyan veszik egy olvasónk szerint, hogy a magyar rendszámú autókat egy szurkolói zónának nevezett, nem éppen jó állapotban lévő gyárépület parkolójába terelik, ahonnan se a járművel, se gyalogosan nem engednek ki senkit. Még akkor sem, ha valaki foglalt szállást/szobát Splitbe.

A mérkőzés helyszínére tartó kollégánk szerint már a magyar-horvát határon is kiemelt ellenőrzés zajlik, a magyar autókat és buszokat félreállítják és tüzetesen átkutatják.

A találkozó 20 óra 45 perckor kezdődik majd, mindkét csapatnak elég fontos lenne a győzelem. Az már korábban eldőlt, hogy a magyar szektor tele lesz, a valamivel több mint 1400 jegyet egy nap alatt kapkodták el a szurkolók.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik