Magyar foci

Hazai pályán léphet nagyot az Európa-bajnokság felé a magyar válogatott

Bene Ferenc csapatának az első két hely valamelyikét kell megszereznie, hogy az elitkörbe jusson.

A Bene Ferenc vezette magyar U19-es válogatott a grúz, a horvát és a kazah válogatott ellen lép pályára a következő egy hétben a hazai rendezésű Eb-selejtező tornán. A mérkőzéseket a győri ETO Parkban és Gyirmóton rendezik.

Az első két helyezett továbbjut a tavaszi elitkörbe, de a két legjobb harmadik is biztosítja a helyét az Eb-t megelőző utolsó selejtező fordulóba.

Guzmics Richárd a télen visszatérhet az NB I-be
A Mezőkövesd lehet a befutó.

A magyarok először szerdán lépnek pályára, az ETO Parkban az a georgiai válogatott lesz az ellenfelünk, amelynek keretében két olyan labdarúgó is helyet kapott, akik már a felnőtt válogatottban is bemutatkoztak, és alapemberei az orosz bajnokságban szereplő Rubin Kazany együttesének. Ez is mutatja, hogy szerdai riválisunk joggal pályázik az egyik továbbjutó helyre – írja az MLSZ honlapja.

A legfontosabb cél természetesen a továbbjutás kivívása, de tudjuk jól, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz a tornán. Az elmúlt másfél évben sok tapasztalatot szerzett nemzetközi mérkőzéseken ez a korosztály, és az eredményességünkre is büszkék lehetünk, az olaszok, a svájciak, a svédek legyőzésével megmutattuk, hogy egyetlen riválissal szemben sem lehet félnivalónk. Nehéz csoportba kerültünk, a horvátok minden korosztályban Európa legjobbjai közé tartoznak, első ellenfelünk, a grúz válogatott pedig olyan játékosokkal érkezett, akik már komoly felnőtt klubokban bizonyítottak, van köztük, aki bemutatkozott az A-válogatottban is. A legfontosabb, hogy egységesen, az elmúlt időszakban lefektetett alapelvek mentén, bátran futballozzunk, ne térjünk le arról az útról, amin az elmúlt időszakban elindultunk

– nyilatkozta Bene Ferenc szövetségi edző.

Az Eb-selejtező programja:

Október 9., szerda:
Horvátország-Kazahsztán, 14.00, Gyirmót, Alcufer-stadion
Magyarország-Georgia, 18.00, Győr, ETO Park

Október 12., szombat:
Georgia-Kazahsztán, 14.00, Gyirmót, Alcufer-stadion
Horvátország-Magyarország, 20.00 Győr, ETO Park

Október 15., kedd:
Kazahsztán-Magyarország, 20.00 Gyirmót, Alcufer-stadion
Georgia-Horvátország, 20.00 Győr, ETO Park

Kiemelt fotó: www.mlsz.hu

Olvasói sztorik