Magyar foci

Lovrencsics: Elnézést kérek a szurkolóktól és a csapattól

A Ferencváros úgy kapott ki 3-0-ra hazai pályán a Ludogorectől az Európa Ligában, hogy több mint egy félidőt emberelőnyben játszott. A bolgár csapat már 36 másodperc után vezetést szerzett, amit még az első félidőben megduplázott Rafael Forster irgalmatlanul nagy bombagóljával, hogy a második félidőben egy fejessel végleg lezárja a mérkőzést.

A bombagól:

A mérkőzést követően a Fradi csapatkapitánya, Lovrencsics Gergő azt mondta a Sport TV-nek, hogy magára vállalja a felelősséget két bekapott gólért is.

Az első és a harmadik gólnál is hibáztam, ezt magamra vállalom. Elnézést kérek a szurkolóktól és a csapattól. Ami a Ludogorecet illeti, sokkal agresszívabbak voltak, jobban járatták a labdát. Azonban ez mind tapasztalat.

Sigér Dávid arról beszélt, előzetesen sem volt reális, hogy minden ellenfelükkel versenyben lesznek, de azért fájó a vereség. A Ludogorec viszont előrébb jár.

Nem szabad irreális elvárásokat támasztanunk magunkkal szemben. Fejben kell elsősorban felgyorsulni. Kialakítottunk ugyan lehetőségeket, de ha reggelig játszottunk volna, akkor sem rúgunk gólt.

A Ferencváros két fordulót követően egy ponttal a H csoport harmadik helyén áll. A Ludogorec vezet, kettőből két győzelem és tekintélyt parancsoló 8-1-es gólkülönbség eddig a mérlegük, az Espanyol a második, amely a Fradi elleni döntetlent követően Moszkvában győzte le a CSZKA-t. Az oroszok meglepetésre még pontot sem szereztek, egy gólt lőttek miközben hetet is kaptak már.

Európa Liga, H csoport, 2. forduló:

FTC – Ludogorec (bolgár) 0-3 (0-2)
Budapest, Groupama Aréna
v.: Frankowski (lengyel)
FTC: Dibusz – Lovrencsics, Frimpong, Blazic, Heister – Haratin, Sigér (Szihnyevics, 73.), Zubkov (Varga R., 80.) – Isael, Tokmac, Boli (Skvarka, 73.).
Ludogorec: Iliev – Cicinho (Ikoko, 69.), Grigore, Nedjalkov, Rafael Forster – Lukoki (Goralski, 57.), Anicet, Badji, Wanderson – Keserü, Marcelinho (Moti, 46.).
gól: Lukoki (1.), Rafael Forster (40., 64.)
sárga lap: Heister (26.), illetve Grigore (27., 43.), Lukoki, (45.)
piros lap: Grigore (43.)

 

A csoport másik meccsén:
CSZKA Moszkva – Espanyol 0-2 (0-0)
gól: Vu (64.), Campuzano (90+5.)

 

A csoport állása:
1. Ludogorec 6 pont
2. Espanyol 4
3. FTC 1
4. CSZKA Moszkva 0

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Olvasói sztorik