Magyar foci

A válogatottba visszatérő Feczesin fel sem akarta venni a telefont Rossinak

Meglett az eredménye, hogy Feczesin Róbert remekel Újpesten, a szövetségi kapitány, Marco Rossi ugyanis meghívta a magyar labdarúgó-válogatott keretébe a 33 éves csatárt. A játékos legutóbb nyolc éve, 2011 novemberében játszott a nemzeti csapatban.

Nem volt könnyű elérnie Rossinak a labdarúgót, Feczesin ugyanis – mint azt a DIGI Sport híradójának elmondta – nem vette fel a kapitány hívására a telefonját, mivel ismeretlen számról keresték.

Szabó Gergő sajtófőnök segítsége kellett, hogy a kapitány beszélni tudjon az eddigi 11 válogatott meccsén négyszer eredményes csatárral.

„Amikor már én is tudtam, hogy meg leszek hívva a válogatott keretbe, akkor a szövetségi kapitány megpróbált elérni, de nem tudtam a telefonszámát, ezért nem vettem fel. Szabó Gergőt pedig ismertem Székesfehérvárról, hiszen korábban ott dolgozott, amikor én ott futballoztam. Felvettem neki a telefont, de rá két másodpercre már adta is a szövetségi kapitányt, úgyhogy sikerült vele beszélnem” – nyilatkozta Feczesin a Sport24-nek.

Olaszul beszélgettünk, és megmondom őszintén, hogy felállt a szőr a kezemen-hátamon, mert az egy elképesztő érzés, amikor a saját nemzetemet tudom képviselni. Most meghívtak, én pedig azon leszek, hogy nagyon jó teljesítménnyel tudjak előrukkolni

– fogalmazott a három olasz csapatban (Brescia, Ascoli, Padova) is megfordult támadó.

Marco Rossi a hétfői kerethirdetése után így indokolta, hogy miért hívta be a három újpesti meccsén máris négy gólig jutott futballistát, aki nyolc éve volt utoljára tagja a válogatottnak.

„Feczesin Róbertet természetesen régóta ismerem, és mindig is kedveltem a játékát. Igazi csapatjátékos, aki a csapatért dolgozik a pályán, nagyon jól fedezi a labdát és rendkívül technikás is, így nagy segítségére lehet a válogatottnak, ha Szalai Ádámmal valami történne vagy fáradt lenne. Tudom, hogy Róbert nem fiatal játékos, de nagyszerű formában van, és sokat segíthet nekünk” – mondta a csapatával a Horvátország és az Azerbajdzsán elleni Eb-selejtezőkre készülő szövetségi kapitány.

Kiemelt kép: Feczesin Róbert egy 2011-es, Liechtenstein elleni felkészülési mérkőzés után pacsizik a közönséggel. Fotó: MTI/Illyés Tibor