Magyar foci

Rossi kapitány a saját kapitális hibáiról beszélt

Szokatlan őszinteség.

Két marokkal szórta a hamut a fejére Marco Rossi. A magyar futballválogatott szövetségi kapitánya a hétfői kerethirdetés apropóján szokatlan őszinteséggel beszélt arról, többször is nagyot hibázott, és őt terheli a felelősség, amiért Szlovákia ellen pályára küldte Nagy Ádámot. Rossi szerint az Angliába igazoló középpályás nem volt olyan fizikai állapotban, hogy maximális teljesítményt nyújtson.

Ezt a hibát aztán még tetéztem is, amikor Ádám helyére Pátkai Mátét cseréltem, miközben ő sem volt tökéletes állapotban. Talán ha mást küldök be helyette, esetleg döntetlent érünk el, vagy megnyerjük a mérkőzést. Ezért engem terhel a felelősség

– magyarázta az olasz szakvezető.

Ezzel a magyar kerettel húz nagyot Rossi kapitány?
Eb-selejtező: irány Horvátország, majd jönnek az azeriek.

Nagy Ádám azóta sem szerepelhetett a Bristol Cityben (az angolok nem is rejtették véka alá a mérgüket), s bár a szövetségi kapitány úgy véli, a hétvégén játszani fog, a spliti horvát–magyar Eb-selejtezőt bizonyosan kihagyja.

Rossi a hazai szövetség hivatalos honlapján nyomatékosította, két rendkívül nehéz mérkőzés áll Magyarország előtt, melyek jelentősége még nagyobb, mint eddig volt. A kapitány szerint van még esély a kijutásra, de ez nagyon nagyban függ az október 10-i, horvátországi, valamint a három nappal későbbi, Azerbajdzsán elleni összecsapás eredményétől. Mint ismert, öt fordulót követően a magyar nemzeti együttes a harmadik az E-csoportban; az éllovas horvátok csupán egy ponttal gyűjtöttek többet, míg Szlovákia a mieinkhez hasonlóan kilenc egységgel áll.

Kiemelt kép: mlsz.hu

Olvasói sztorik