Magyar foci

Megint Leandro volt a Fradi nyerőembere

A Kisvárda ziccereket rontott, ezt megbosszulta a Ferencváros az NB I vasárnapi mérkőzésén.

A Ferencvárosi TC és a Kisvárda Master Good összecsapása zárta az OTP Bank Liga hetedik fordulóját vasárnap délután. A bajnokságban három győzelmet számlált sorozatban az így 12 pontos Fradi, míg a várdaiak kilenc ponttal és sorozatban két vereség után igyekeztek javítani.

Már az első percektől látszott, hogy a Kisvárda inkább a védekezésre, míg az FTC egyértelműen a támadásra helyezi a hangsúlyt. Az első félidőben kiválóan alkalmazta taktikáját a vendég együttes, a házigazda nehezen tudott kibontakozni, gólt nem is szerzett. A második félidőre kettőt is cserélt a Fradi, a beszálló Leandro rögtön helyzeteket harcolt ki, de gólig ő sem jutott.

Franck Boli törte meg a jeget, de csak pillanatokig ünnepelhetett: lesről talált a kapuba, amit a sporik is kiszúrtak, így a játékvezető érvénytelenítette a találatot. Fél óra telt el a második félidőből, amikor Dibusz Dénes védett nagyot – a Fradi kapusának alig akadt dolga addig, viszont most góltól mentette meg csapatát. Talán a meccs ziccerét fejelte mellé Teodorosz Beriosz, a Kisvárda légiósa: öt méterről nem talált kaput. A harmadik meccslabdát Gosztonyi András kísérleténél fogta Dibusz – ez gyakorlatilag győzelmet ért a Fradinak: a fordulásból Leandro szerezte meg a győztes gólt egy távoli lökettel.

OTP Bank Liga, 7. forduló

Ferencvárosi TC–Kisvárda Master Good 1-0 (0-0)
Gólszerző: Leandro (86.)

Szombati eredmények:
Mezőkövesd Zsóry FC–Budapest Honvéd 1-2 (0-1)
Debreceni VSC–Puskás Akadémia FC 1-2 (0-2)
Kaposvári Rákóczi FC–Diósgyőri VTK 2-0 (1-0)
Zalaegerszegi TE FC–Paksi FC 3-1 (2-1)
Mol Fehérvár FC–Újpest FC 0-2 (0-0)

Az élmezőny: 1. Mol Fehérvár FC (18 pont), 2. Ferencvárosi TC (15 – 6 meccs), 3. Mezőkövesd Zsóry FC (15), 4. Puskás Akadémia FC (13)

Kiemelt kép: MTI/Czagány Balázs

Olvasói sztorik