Magyar foci

Nehezen, de még bírja a kettős terhelést a Fradi

Szerhij Rebrov csapata a hosszabbításban nyert Zalaegerszegen.

Úgy tűnik, ha nehezen is, de még bírja a kettős terhelést a Ferencváros: azok után, hogy Szerhij Rebrov csapata 1-1-es, bravúros döntetlent játszott az Espanyol vendégeként az Európa Liga csoportkörének csütörtöki nyitányán, vasárnap a hosszabbításban szerzett találattal 2-1-re nyert Zalaegerszegen. Az NB I-es bajnokit a második fordulóból halasztották el a Fradi nemzetközi szereplése miatt.

ifj. Albert Flórián rekordját adta át a múltnak a Fradi Barcelonában
Javi López öngólja minden idők leggyorsabb csoportkörös Fradi-gólja lett.

A bajnoki első félidejében a hazaiak játszottak bátrabban, az első félidőben többször is védenie kellett Dibusz Dénesnek. A 44. percben már a kapus is tehetetlen volt: a 21 éves egyesült államokbeli támadó, Eduvie Ikoba kapott jó labdát a tizenhatos előterében, majd egy szép csellel betört Abraham Frimpong és Miha Blazic között, lőtt, amibe Dibusz csak beleért, a labda pedig a kapuban kötött ki (1-0).

A második játékrészben próbált egyenlíteni a vendégcsapat, Ihor Haratyin ki is harcolt egy tizenegyest, amikor labdájába Hudák Martin kézzel ért bele, ám Varga Roland kihagyta a büntetőt, mert a keresztlécet találta telibe.

A 87. percben összejött az egyenlítés: Varga szögletét Blazic megcsúsztatta, a csereként beállt Leandro pedig közelről a kapuba lőtt (1-1). A hosszabbításban még egy csere, Tokmac Nguen villant, aki közelről szerezte meg a győzelmet jelentő találatot (1-2).

A siker következtében a harmadik Ferencváros hátránya hat pontra csökkent a listavezető Mol Fehérvár FC mögött, és immár csak egy találkozóval játszott kevesebbet.

OTP Bank Liga, 2. forduló, elhalasztott mérkőzés:

ZTE FC–Ferencvárosi TC 1-2 (1-0)
Glszerzők: Ikoba (44.), illetve Leandro (88.), Nguen (93.)

Kiemelt kép: MTI / Varga György

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik