Magyar foci

ifj. Albert Flórián rekordját adta át a múltnak a Fradi Barcelonában

Javi López öngólja minden idők leggyorsabb csoportkörös Fradi-gólja lett.

1-1-es döntetlent ért el az Espanyol vendégeként a Ferencváros az Európa Liga csoportkörének első fordulójában. A magyar csapat egy öngóllal szerzett vezetést, ami a Fradi honlapjának beszámolója szerint történelmi találatnak számít.

Isael beadása után a hazaiak csapatkapitánya, Javi López Tokmac elől próbált menteni, ám a saját kapujába lőtte a labdát a mérkőzés 10. percében. Ez a találat lett a leggyorsabb Fradi-gól valaha, amelyet európai csoportkörben rúgtak a zöld-fehérek.

Rebrov letette a névjegyét: fél órán át oktatott a Fradi Barcelonában
Ismét kiderült, hogy az NB I tempója nem tudja tökéletesen felkészíteni a játékosokat a nemzetközi meccsekre, viszont a Fradi jó kezdése, valamint a nem annyira fegyelmezett, mint inkább hősies védekezése így is meglepő eredményt szült az Espanyol ellen. Elemzés.

Korábban a Ferencváros kétszer jutott el nemzetközi kupasorozat csoportkörébe: az 1995/96-os szezonban a Bajnokok Ligájába, valamint a 2004/05-ös UEFA-kupa kiírásba. Az emlékezetes BL-menetelés során összesen kilenc magyar találat született, ezek közül ifj. Albert Flórián Grasshopper ellen szerzett, 21. percben érkező fejes gólja volt a leggyorsabb.

Kilenc évvel később az UEFA-kupában mindhárom gólt az első félidőben lőtte a Fradi, de eygik sem volt gyosrabb ifj. Albert góljánál.

Kiemelt fotó: www.fradi.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik