Magyar foci

Zárt kapu és óriási pénzbüntetés a magyar–szlovák miatt

Lesújtott az európai szövetség.

Méretes szankcióról számol be a honi futballszövetség: zárt kapuk mögött kell megrendezni az október 13-i, Azerbajdzsán elleni hazai Eb-selejtezőt, illetve hozzávetőleg húszmillió forintos büntetést kell fizetni az európai szövetségnek.

Ahogy az mlsz.hu oldalon olvasható, az UEFA a Magyarország–Szlovákia összecsapáson tapasztalt rasszista, kirekesztő megnyilvánulásokat.

Noha az MLSZ és maguk a játékosok, valamint a szövetségi kapitány is kérte a nézőket a sportszerű szurkolásra, ennek ellenére az ellenőri jelentések felvételekkel dokumentálták, hogy a nézőtéren több alkalommal, tömegesen kiabáltak cigányozós, „szar Szlovákia” és más gyűlölködő rigmusokat. A döntés során visszaesőként bírálták el a fegyelmi vétséget, mivel az elmúlt öt évben többször is el kellett járni a magyar szövetséggel szemben a nézőtéri rasszista magatartás miatt.

A fegyelmi döntés ismeretében az MLSZ úgy döntött, hogy a Magyarország–Azerbajdzsán mérkőzésre 14 év alatti utánpótlás-játékosok és futballt szerető fiatalok meghívásával igyekszik egy Eb-selejtezőhöz illő szurkolói hangulatot teremteni. A szövetség fellebbezést nyújt be az UEFA felé a döntéssel kapcsolatban, és ezzel párhuzamosan kéri a biztonsági szakemberektől a sportszerűtlen szurkolók beazonosítását.

A MLSZ a bérletesek számára arányosan visszatéríti a bérletek árának egy mérkőzésre eső részét. Aki online vásárolta a bérletét, annak visszautalják az összeget ugyanarra a bankkártyára, amelyet a vásárláskor használt, akik pedig személyesen, jegypénztárban vásároltak bérletet, azok a TEX Bálnában (Budapest, Fővám tér 11-13.) bérletük felmutatásával kaphatják vissza a pénzt.

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Olvasói sztorik