Magyar foci sport

Az Újpest edzője keményen beleszállt Zsótérba

Az Újpest őrült végjátékban fordította a maga javára a Debrecen elleni bajnokit, Feczesin Róbert a 93. percben szerezte meg büntetőből a lilák győztes gólját. A rosszul rajtoló Újpest edzője, Nebojsa Vignjevics némi meglepetésre a padon hagyta a csapat egyik legkreatívabb játékosát, Zsótér Donátot, akit a közönség többször is a pályára követelt.

Aztán a sajtótájékoztatón a szerb edző megmagyarázta, miért hagyta ki a támadó középpályást a csapatból.

Nyugodtan utána lehet nézni, milyen eredményeket érünk el, ha ő a csapatban van, és milyeneket nélküle. Amikor kikapunk, a szurkolók és az újságírók vagy a védelmünket kritizálják, vagy a csatárainkat. Soha nem azt nézik, hogy ki volt például az a játékos, aki nem látta el maradéktalanul saját posztjának feladatait. Számomra a fegyelem és az összpontosítás a legfontosabb a futballban. Donát viszont olyan játékos, aki gyakran elveszíti a koncentrációját, és olyan dolgokat tesz, amelyek nem szolgálják a csapat javát

– idézte Vignjevics nyilatkozatát a Nemzeti Sport.

Az Újpest edzője hozzátette, úgy érzi, Zsótér sokszor a hangulatért focizik, nem az eredmény érdekli, sokkal jobban szereti az extrém szituációkat. Felemlegette a tavalyi idényben játszott, Mezőkövesd elleni hazai meccset, amikor Zsótér gyönyörű gólt szerzett, majd aztán felkapta a nyilatkozatát a média és az internetes kommentelők is, mert azt mondta magáról, az extra megoldások teszik őt kimagasló játékossá, ezzel tud kiemelkedni a mezőnyből.

Zsótér: Aki ismer, tudja, hogy nem vagyok nagyképű
Az újpesti játékos gyönyörű gólja után olyat nyilatkozott, hogy azt egyből felkapta az internet. Most elmesélte, hogyan érintette a felhajtás.

“A Mezőkövesd elleni gólja után úgy tett, mintha mindent tudna már a futballból, túlságosan magabiztossá vált. Sokszor elfelejti vagy figyelmen kívül hagyja, amit mondok, csak a show érdekli. (…) Nem a szurkolóknak kell mutogatni magunkat.  Tény, hogy egy nagyon karakteres játékos, kiváló rúgótechnikával és technikai tudással van felvértezve, de ezt sokszor nem használja ki. Egy ilyen atmoszférájú mérkőzésen, mint amilyennek a mostani ígérkezett, és amilyen lett is, ő ebben a hangulatban valószínűleg problémákat okozott volna a csapatnak”.

Kemény szavak Vignjevicstől, persze nem kizárt, hogy ettől még a következő fordulóban, a Fehérvár otthonában ismét kezdő lesz Zsótér.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!