Magyar foci

Az Újpest edzője keményen beleszállt Zsótérba

Az Újpest őrült végjátékban fordította a maga javára a Debrecen elleni bajnokit, Feczesin Róbert a 93. percben szerezte meg büntetőből a lilák győztes gólját. A rosszul rajtoló Újpest edzője, Nebojsa Vignjevics némi meglepetésre a padon hagyta a csapat egyik legkreatívabb játékosát, Zsótér Donátot, akit a közönség többször is a pályára követelt.

Aztán a sajtótájékoztatón a szerb edző megmagyarázta, miért hagyta ki a támadó középpályást a csapatból.

Nyugodtan utána lehet nézni, milyen eredményeket érünk el, ha ő a csapatban van, és milyeneket nélküle. Amikor kikapunk, a szurkolók és az újságírók vagy a védelmünket kritizálják, vagy a csatárainkat. Soha nem azt nézik, hogy ki volt például az a játékos, aki nem látta el maradéktalanul saját posztjának feladatait. Számomra a fegyelem és az összpontosítás a legfontosabb a futballban. Donát viszont olyan játékos, aki gyakran elveszíti a koncentrációját, és olyan dolgokat tesz, amelyek nem szolgálják a csapat javát

– idézte Vignjevics nyilatkozatát a Nemzeti Sport.

Az Újpest edzője hozzátette, úgy érzi, Zsótér sokszor a hangulatért focizik, nem az eredmény érdekli, sokkal jobban szereti az extrém szituációkat. Felemlegette a tavalyi idényben játszott, Mezőkövesd elleni hazai meccset, amikor Zsótér gyönyörű gólt szerzett, majd aztán felkapta a nyilatkozatát a média és az internetes kommentelők is, mert azt mondta magáról, az extra megoldások teszik őt kimagasló játékossá, ezzel tud kiemelkedni a mezőnyből.

Zsótér: Aki ismer, tudja, hogy nem vagyok nagyképű
Az újpesti játékos gyönyörű gólja után olyat nyilatkozott, hogy azt egyből felkapta az internet. Most elmesélte, hogyan érintette a felhajtás.

“A Mezőkövesd elleni gólja után úgy tett, mintha mindent tudna már a futballból, túlságosan magabiztossá vált. Sokszor elfelejti vagy figyelmen kívül hagyja, amit mondok, csak a show érdekli. (…) Nem a szurkolóknak kell mutogatni magunkat.  Tény, hogy egy nagyon karakteres játékos, kiváló rúgótechnikával és technikai tudással van felvértezve, de ezt sokszor nem használja ki. Egy ilyen atmoszférájú mérkőzésen, mint amilyennek a mostani ígérkezett, és amilyen lett is, ő ebben a hangulatban valószínűleg problémákat okozott volna a csapatnak”.

Kemény szavak Vignjevicstől, persze nem kizárt, hogy ettől még a következő fordulóban, a Fehérvár otthonában ismét kezdő lesz Zsótér.

Olvasói sztorik