Magyar foci

Klubjának adta válogatott mezét a Honvéd debütáló játékosa

Gazdag Dániel így mondott köszönetet nevelőegyesületének.

A Budapest Honvéd hivatalos honlapján számolt be róla, hogy a magyar válogatottban debütáló játékosa, Gazdag Dániel a klubnak ajándékozza a nemzeti csapatban viselt mezét.

Ezúttal megkaptam a tartalékmezt is, így az egyiket a szüleimnek adom, a másikkal még nem tudom mi lesz, de arra gondoltam, hogy felajánlom a Magyar Futball Akadémiának, hiszen ott nevelkedtem, sokat köszönhetek az MFA-nak és a Honvédnak

– mondta Gazdag Dániel, aki múlt csütörtökön, Montenegró ellen debütált a magyar válogatottban, a héten pedig eljött az ünnepélyes pillanat. A középpályás visszatért a nemzeti csapattól, s hozta magával az ígért mezt, amelyet átadott Herczeg Vincének, a Magyar Futball Akadémia általános igazgatójának.

El kell mondjam, meghatódtam egy kicsit, tényleg beigazolódni látszik az a tétel, amit mindig mondunk, hogy szeretnénk egyszerre jó embereket és kiváló játékosokat nevelni. Gazdag Dani pedig bizonyította, tényleg jó munkát végeztünk, szakmailag és emberileg is. Megállta a helyét és büszkék vagyunk, hogy immár öt válogatott játékos tudtunk kinevelni. Mindannyiunkban jó érzést keltett ez a gesztus, köszönöm a kollégák és a játékosok nevében is!

Herczeg Vince hozzátette, ilyenkor természetesen rengeteg emlék jut az eszébe, az első NB I-es játékos (Vólent Roland), az első válogatott (Vécsei Bálint), vagy éppen Holender Filip, aki az MFA első NB I-es gólkirálya, illetve az első válogatott gólszerzője.

„Tesszük tovább a dolgunkat, Gazdi gesztusa újabb erőt, lendületet ad mindannyiunknak, s ezúton köszönöm a kollégáim munkáját is, hiszen a Magyar Futball Akadémia sikereinek egyik titka, hogy kiváló emberekkel dolgozhatok együtt” – mondta Herczeg Vince.

Gazdag Dániel hozzátette, jól esnek neki Herczeg Vince szavai, ő is érzi, hogy büszkék rá az akadémián, ezért jutott eszébe a felajánlás. A középpályás szerint a Honvédé Magyarország legjobb akadémiája, amit az is mutat, hogy tizenkét év alatt öt válogatott és 40 NB I-es labdarúgó került ki eddig innen.

„Tíz éve vagyok itt a Honvédnál, ennek nagyjából a felét az akadémián töltöttem, ahol nagyon sok segítséget kaptam, sokat fejlődtem, ezért jónak láttam, hogy odaadjam a mezemet az első válogatott meccsem után, amiatt pedig külön boldog vagyok, hogy ilyen nagy örömet tudtam ezzel okozni” – tette hozzá Gazdag Dániel.

Kiemelt kép: honvedfc.hu

Olvasói sztorik