Magyar foci

Marco Rossi: Utolsóként hagyom el a hajót

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya mindig is aktív volt a Facebookon, most egyet aludva a Szlovákia ellen hazai pályán, az Eb-selejtezőben elszenvedett 2-1-es vereséget követően is üzent a magyar drukkereknek.

Elvesztettünk egy meccset. Elveszítettünk három értékes pontot. Azonban nem veszítettük el a háborút, és még három meccs áll előttünk

– kezdte a sorait a kapitány, aki hozzátette, mérges az eredmény miatt, de megérti, hogy a szurkolók is. Nagyon alaposan felkészültek, de a sorsnak néha más tervei vannak, írta.

Jobb csapattól kaptunk ki, de ez most senkit sem vigasztal
A hátralévő három meccsünkön több pontot kell szerezzünk, mint a szlovákok. Szép feladat. Elemzés.

„Elfogadom a vereségünket. Jelenleg ez az egyetlen, amit tehetünk. Soha nem kerestem kifogásokat, és most sem fogok. Szerény véleményem szerint a korábbi meccseinkhez hasonlóan jól játszottunk, de bizonyos okokból kifolyólag most nem jártunk sikerrel. De ez rendben van. Megtanuljuk a leckét” – folytatta Rossi, aki hisz abban a projektben, amit elkezdtek, a játékosokkal a végsőkig fognak küzdeni.

Soha nem fogok akadályt jelenteni ennek az országnak, sem senkinek, és amennyiben egy bizonyos ponton valaki nem lesz megelégedve velem, vagy a munkámmal, biztosíthatom róla, az a legkevesebb, hogy utolsóként hagyom el a hajót. Most nem adhatjuk fel. És nem is fogjuk. HAJRÁ MAGYAROK!

„Inkább nézek vízilabdát, abban legalább verjük a szlovákokat”
A vesztes Eb-selejtező után szomorú volt a hazaút, főleg a felvidékieknek, akik között akadt, aki az évtized eseményeként aposztrofálta a meccset. Más amiatt morgolódott, fényévekre van a magyar sport az övéktől, focistáink mégis féltek. Riport.

A magyar válogatott öt lejátszott mérkőzés után a harmadik helyen áll az E csoportban, azonos pontszámmal Szlovákiával (9, de az egymás elleni eredmény nekik kedvez), eggyel elmaradva Horvátország mögött. A folytatásban utazunk a horvátokhoz, itthon fogadjuk az azerieket, majd Walesben zárjuk a selejtezősorozatot.

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik